Wpis z mikrobloga

W dążeniu do osiągnięcia doskonałości, całkowicie pochłonięty dręczącym mnie od lat nieprzepartym pragnieniem zdobycia formuły, w końcu dotarłem do celu. Niczym Kolumb przemierzający bezkresy oceanu i średniowieczny alchemik ogarnięty szaleńczą wizją kamienia filozoficznego w jednym. Poświęciłem na to setki godzin, tysiące kilowatów energii, dziesiątki popsutych opiekaczy, miliony przypalonych bagietek, tony pieczarek i żółtego sera, hektolitry ketchupu.

I w końcu jest. Niczym wzorzec metra w Sevres, creme de la creme ubogiej gastronomii, cycki Lucy Pinder. Voila!

#foodporn #gotujzwykopem #heheszki
Pobierz
źródło: comment_LQZjGhtrJ4uGnyEEPuT3BXlIxQtDIZKQ.jpg
  • 8
@opiekacz: Proszę bardzo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Składniki:
0,5 kg zmielonego mięsa wołowego
2 duże cebule
2 czerwone papryki
1 puszka kukurydzy
2 puszki czerwonej fasoli
2 puszki pomidorów w kostkach
2 suszone papryczki chilli
2 wołowe kostki rosołowe
250 ml czerwonego wina
majeranek
Wykonanie:
Do garnka z grubym dnem wlać wino i zawartość puszek z pomidorami. Zagotować, aż wyparuje alkohol. W tym czasie przesmażyć mięso z