Aktywne Wpisy

Megasuper +7
Największym błędem Polski było wspieranie Ukrainy w tej wojnie. Putin się na nas #!$%@?ł choć wcześniej nigdy Polsce nie groził. No i Ukraina też ma w dupie Polskę i 0 wdzięczności xD no i na #!$%@? nam to było? #ukraina

Ana77 +10
Biden chcę byśmy się uzbroili, a nie liczyli na legendarna siłe NATO. Dobrze wie, że jeśli będzie jakaś akcja na Pacyfiku to oni nie będą w stanie właściwie pomóc, a reszta państw natowskich będzie się tak długo zbierać, że po miesiącu żubry z Puszczy Białowieskiej będziemy szukać w Poznaniu.
Na razie jest dużo obietnic, ale nic z tego nie wynika.
#wojna #rosja #usa #ukraina #heheszki
Na razie jest dużo obietnic, ale nic z tego nie wynika.
#wojna #rosja #usa #ukraina #heheszki

Mam pytanie. Chce zrobić zmienną boolowską która będzie przechowywała informacje do której miałbyby dostęp wszystkie klasy. Jak to zrobić? Jako że nie ma dziedziczenia wielokrotnego w c# to poczytałem o interfejsach. Ale w nich można robić metody a nie zmienne.
interface X
{
int MyProperty { get; set; }
}
I wtedy musisz to zaimplementować
public class A : X{
public int MyProperty
{
get
{
throw new NotImplementedException();
}
set
{
Twoim rozwiązaniem jest stworzenie publicznego statycznego obiektu konfiguracyjnego, do którego będziesz się odwoływać w całym projekcie. W środku powinieneś mieć prywatną statyczną zmienną bool i publiczne statyczne property z lockami w gecie i secie.
Ale mógłbyś ten sam obiekt niestatyczny wstrzykiwać przez konstruktor wszędzie tam, gdzie potrzebujesz.
@MintajWKwadracie: Bo to jest aplikacja okienkowa i oprócz własnych klas musi do dziedziczyć po Forms.
@edgar_k: To jak to inaczej zaprojektować?
@lukpep: VS 2010
@Maav: Pomysł z konstruktrem fajny ale nie wiem czy da sie to zrobić kiedy użytownik wpisze hasło do usera to jest userem a jak admina to
@MlodyInformatyk: eee, no jak masz dwa rodzaje użytkowników - to możesz albo po klasie odróżniać - albo dodac metode isAdmin która zwraca false dla usera i true dla admina?
Tak wiec kazde okno musialoby dziedziczyc zarowno po Forms jak i klasie user?
hm no ale po co okno ma dziedziczyc po klasie user?
Przykładowo:
public enum Role
{
User,
Admin
}
public static class Config
{
public static CurrentRole Role { get; set; }
}
I z dowolnego miejsca się odwołujesz:
if(Config.CurrentRole == Role.Admin) { ... }Czy mogę się odwołać do jakiejś metody w klasie po której sie nie dziedziczy?
@MlodyInformatyk: brawo, logike wiązać z widokiem...
Czy Ty chcesz, żeby każda formatka implementowała ten interfejs? Bo nie wiem czy nadążam..