Wpis z mikrobloga

Airdrop to najbardziej #!$%@? funkcja w #osx - prawie nigdy nie działa tak jak trzeba. Brawo #apple. Kiedyś "it just works", dziś "it should work. sometimes. for some people"
  • 13
  • Odpowiedz
@wczoraj: a ja muszę cudować. Czasami zadziała mac<>mac. Czasami zadziała ios<>ios. Rzadziej zdarzy się, że zadziała ios<>mac pomimo tego, że moje sprzęty spełniają wymagania. Więcej czasu się z tym namęczę niż bym przesłał sobie te pliki mailem...
  • Odpowiedz
@lent: podpisuję się obiema ręcami. Raz działa, raz nie działa... i to żeby było napisane co nie działa - ale nieeee, żadnego komunikatu. Po prostu nie wykrywa i koniec.
  • Odpowiedz
@claudio1: no obecnie doszedłem do takiego momentu: mac wykrywa iphona, ale nie może na niego nic wysłać. Po prostu jest cały czas "czekam..." a na iPhone nic się nie pokazuje. iPhone natomiast nie wykrywa w ogóle maca.
  • Odpowiedz
@lent: u mnie często jest tak, że mac iphona widzi, ale iphone maca już nie. I dupa - włączam, wyłączam, zmieniam wykrywalność ciągle to samo.
A w inny dzień bez problemów wykrywa przesyła odbiera jeden i drugi.
  • Odpowiedz
@rybak17: Trochę już mnie wkurza to ciągłe czekanie i liczenie na to, że kolejna aktualizacja rozwiąże problemy spowodowane przez poprzednią. Po prostu soczysty hejt na apple, że coraz częściej potrafią coś spieprzyć.
  • Odpowiedz