Wpis z mikrobloga

Zapisując się na politechnikę wrocławską myślałem

Tak bardzo elitarna i uznana uczelnia, na pewno są świetnie zorganizowani skoro tak dobrze uczą.

No i jak przychodzi co do czego to okazuje się, że straszny b----l mają.

Wg informacji widniejących na stronie wydziału (W8) zapisy na studia stacjonarne INFORMATYKA I stopień semestr 1 miały być 24.09.
A tu dostaję wiadomość:

Został przydzielony termin zapisów

blablabla

Początek terminu zapisów to: 2015-09-21

Pomijam już fakt, że to priorytety wiadomości są przydzielane chyba losowo, a rekrutacja i inne sprawy związane z uczelnią rozbite są na dwa systemy (JSOS i edukacja.cl)

Wracając do meritum: może mi ktoś wytłumaczyć co się tu dzieje z zapisami? I dlaczego takie rozbieżności w informacjach?
#pwr
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Romantyczny_widelec: jsos ma powoli zastąpić edukacje.cl, kiedyś rejestrowało się na edukacji.cl. Zapisy za rok może dwa będą już na jsos. A terminy są ruchome, bo tu chodzi o 30 tysięcy osób, które mają zapisy na przestrzeni kilku dni i obciążenia serwerów były by za duże.
  • Odpowiedz
@Romantyczny_widelec: Mnie też rozpieprza organizacja wszelkich zapisów i tym podobnych spraw. I to nie tylko na PWr, na innych uczelniach też jest to dalekie od ideału. W dodatku takie sytuacje pokazują, że studenci generalnie traktowani są jak bydło. Nikomu do głowy nie przyjdzie, że mają jakieś życie poza studiami, nierzadko pracę, i czasem jak coś zaplanują to ciężko to odkręcić, bo nagle coś jebło, coś nie zadziałało na stronie, albo
  • Odpowiedz
@matix21: kup 2 komputery kwantowe dla PWr by zapisy mogli mieć wszyscy polacy w tym samym czasie. Wyobraź sobie, żę 320 osób ma w tym samym czasie zapisy, jest 20 grup po 16 osób. Wszyscy chcą termin na 11:15 z prof. ŁatweZdanie i co wtedy? System źle działa bo nie zapisałem się a były wolne miejsca?
  • Odpowiedz
@Romantyczny_widelec: jest b----l z zapisami przez to, że wprowadzili zasadę, że jeśli nie masz opłaconych kursów poprawkowych z poprzednich semestrów to nie masz prawa do zapisów. Dziekanat, aby dać studentom czas na uregulowanie zobowiązań czekał, aż do piątku na przelewy i musieli ułożyć szybko kolejkę zapisową i nie ukrywając ktoś to trochę z----ł ^^ Potwierdzone info.
  • Odpowiedz
@MegaZU0: Ja nie mówię o tym, żeby puścić 30 tysięcy ludzi na jedną godzinę, bo to faktycznie byłoby bez sensu. Chodzi mi o to, że w aktualnej konfiguracji działa to mocno średnio. Sam kilka razy miałem problemy.
Ale serwery to jeszcze nie jest największy problem. Generalnie chodzi mi o ogólne podejście do studenta. Wiem, że studia to miejsce, gdzie trzema samemu zadbać o siebie. Ale jak dla mnie to częściej
  • Odpowiedz
@MegaZU0: Jak każda większa uczelnia. Ale to nie jest argument, dzięki któremu może panować taki p--------k.
Żebyśmy się zrozumieli, ja nie mam do Ciebie pretensji o taki stan rzeczy. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Po prostu uważam, że warto mówić o tym co nie działa dobrze, zamiast dawać ciche przyzwolenie.
  • Odpowiedz