Twoim zadaniem jest dodać wszystkie liczby całkowite podane na wejściu.
Wejście: W pierwszym wierszu znajduje się liczba t testów (0 < t < 100) Każdy test opisany jest w następujący sposób. W pierwszym wierszu dana jest liczba n - liczba liczb do zsumowania. Następnie podanych jest n liczb pooddzielanych spacją.
Przykład
Input: 2 5 1 2 3 4 5 2 -100 100
Output: 15 0
Mój kod wygląda tak http://www.wklejto.pl/233987 I mam problem myśle ,że dlatego że wpisywanie cinem po spacji nie powoduje przewinięcia pętli w sensie 1 2 3 4 5 <- tu petla powinna sie wykonac piec razy a w zapisie takim : 1 2 3 4 5 powinno działać
Pewnie nie tylko to jest zle dlatego prosze o pomoc.
@Gladias: 1) dawaj klikalne linki. Bez zbędnych kropek na ten przykład, 2) cin ignoruje białe znaki, więc nie ma znaczenia czy między liczbami jest znak nowej linii, czy spacja, czy tab, czy dowolny inny biały znak, 3) for (int y = 0; y <= ile; y++) iteracja y+1 razy, powinno być y<ile (podobny problem widzę z x), 4) nie trzymaj zmiennych globalnych. Zmienna powinna mieć zawsze najmniejszy moƶliwy zakres. 5)
Czy jeżeli mam 35 lat to w razie w jest szansa na to że powołają mnie do wojska? Jak jestem mgr inż to idę na szeregowego lumpa czy coś więcej na start? Pytam bo nie wiem kiedy #!$%@? do Chorwacji.
Twoim zadaniem jest dodać wszystkie liczby całkowite podane na wejściu.
Wejście:
W pierwszym wierszu znajduje się liczba t testów (0 < t < 100) Każdy test opisany jest w następujący sposób. W pierwszym wierszu dana jest liczba n - liczba liczb do zsumowania. Następnie podanych jest n liczb pooddzielanych spacją.
Przykład
Input:
2
5
1 2 3 4 5
2
-100 100
Output:
15
0
Mój kod wygląda tak http://www.wklejto.pl/233987 I mam problem myśle ,że dlatego że wpisywanie cinem po spacji nie powoduje przewinięcia pętli w sensie 1 2 3 4 5 <- tu petla powinna sie wykonac piec razy a w zapisie takim :
1
2
3
4
5
powinno działać
Pewnie nie tylko to jest zle dlatego prosze o pomoc.
#cpp
#naukaprogramowania
1) dawaj klikalne linki. Bez zbędnych kropek na ten przykład,
2)
cinignoruje białe znaki, więc nie ma znaczenia czy między liczbami jest znak nowej linii, czy spacja, czy tab, czy dowolny inny biały znak,3)
for (int y = 0; y <= ile; y++)iteracjay+1razy, powinno byćy<ile(podobny problem widzę zx),4) nie trzymaj zmiennych globalnych. Zmienna powinna mieć zawsze najmniejszy moƶliwy zakres.
5)
1)Ok,edytowałem.
2)Niewiedziałem,dzięki
3)Po poprawieniu i paru dodatkach zadanie zaliczone
4)Ok
5)Będe pamiętał.
Dzięki za pomoc.