Wpis z mikrobloga

Mirki jakie zamieszanko. Chciałbym zdawać egzaminy na krótkim warunku, ale mam troszkę za dużo punktów bo 20 (czyli o 2 za dużo niby). Dzwoniłem do dziekanatu mojego wydziału, rozmawiałem z miłą panią, która powiedziała, że nie muszę nawet składać formularza. Wystarczy, że zdam do 14 października i zbije te punkty do w miarę normalnej ilości (12-18). Wszystko byłoby spoko, gdyby nie wersja kumpla, który ma mniej niż 18 i dostał polecenie z dziekanatu, aby iść do prodziekana z formularzem (nadal chodzi o KRÓTKI warunek). Teraz moje pytanie: ktoś z mechanicznego miał może podobna sytuację, albo chociaż może się ze mną zgodzić, że krótki warunek jest automatycznie przyznany i mam jeszcze czas do uporania się z egzaminami?

#pk #warunek #studbazaproblems
PS. wprowadzę mały reżim, komentarze typu "trzeba było się uczyć hurr" będą kasowane ȍ ̪ ő
  • 4
@KocieJaduo: Słyszałam, że gość z 23 punktami dał radę i przeszło. Skup się na zdaniu tych egzaminów, jak się uporasz, to wszystko Ci zaliczą. Nasz dziekan jest naprawdę spoko :) Nie takie przypadki puszczał xD Najważniejsze, żebyś miał zdane, potem powalczysz ewentualnie jak będą problemy :)
@KocieJaduo:

Wszystko byłoby spoko, gdyby nie wersja kumpla, który ma mniej niż 18 i dostał polecenie z dziekanatu, aby iść do prodziekana z formularzem (nadal chodzi o KRÓTKI warunek).

A Twój kumpel nie przekroczył czasem progu 12 ECTS na bieżący semestr?

W ramach wyjaśnienia przytoczonego punktu z regulaminu krótki warunek może otrzymać osoba:

– która straciła 12 lub mniej punktów ECTSu (czyli uzyskała co najmniej 18 punktów) w danym semestrze