Wpis z mikrobloga

Dzień dobry Mirki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiecie może czy jest jakiś bezpłatny parking niedaleko szpitala na Borowskiej? Ostatnio zapłaciłem 16zł za kilka godzin postoju, ale sytuacja tego wymagała. Teraz mam więcej czasu, by poszukać czegoś w okolicy. #wroclaw
  • 11
  • Odpowiedz
@Dzazder: Ostatecznie zaparkowałem na Działkowej niedaleko jakiegoś budynku, akurat przechodziły dwie starsze osoby i jedna do drugiej mówi "Patrz pani, jak sobie upodobali nasze podwórko" zaczął coś mówić do niej o zdjęciach i pismach do urzędu miasta ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzięki.
@gaska: Ferio to chyba dobra opcja dla bezpieczeństwa, jeśli mieszkańcy zaczną coś kombinować.
  • Odpowiedz
  • 0
@Adrian_: W ciagu dnia tak, ale za zostawienie tam auta na noc chcą 100 czy 150 zl.
Dziwisz się mieszkańcom tak swoją drogą? Od kiedy jest płatny parking pod szpitalem to wszystko zastawione. Mnie to nie boli bo mamy swoje miejsce postojowe, ale też bym była zła, jakbym musiala martwić się o miejsce, bo przez płatny parking ludzie będą szukać go pod moim domem.
  • Odpowiedz
@gaska: Nie dziwiłbym się, ale... Spójrz na okolicę, obstawienie autami było podobne jak na zdjęciu, ja stanąłem przy drodze obok tego garażu (wyasfaltowany odcinek, na street view przysypany ziemią). Plac po prawej stronie był pusty i wyjeżdżony, można by tam zrobić całkiem duży parking. Możliwe, że w weekendy faktycznie teren jest całkowicie zastawiony, ale tym razem nikomu nie przeszkadzałem. Ogólnie odkąd mam potrzebę (od niedawna) jeżdżenia do wro samochodem, to
  • Odpowiedz
  • 0
@Adrian_: Znam okolice, w końcu mieszkam na Gaju ( ͡° ͜ʖ ͡°) wiesz, slyszalam sporo narzekania na ludzi szukających miejsca, żeby dojść do szpitala. Moim zdaniem wszystkim zrobiono krzywdę tym platnym - i mieszkańcom i przyjezdnym. Chcieli zbić biznesik a wyszlo jak wyszło.
  • Odpowiedz
@gaska: Rozumiem ten problem, gdyby tam praktycznie nie było miejsca to trudno, zaparkowałbym na płatnym zamiast zajmowania ostatnich wolnych. Obejrzałem dokładnie okolicę na google plus już na miejscu żeby się upewnić, że nikomu nie będę zawadzać :) Mieszkam pod Książem i jak odkopią "złoty pociąg" to może mnie tu niedługo czekać to samo, gdy parkingi pod zamkiem (również płatne) się przepełnią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz