Wpis z mikrobloga

Od paru dni Steam przy grze w TF2 ciągle wyrzuca mi, że "An issue with your computer is blocking the VAC system. You cannot play on secure servers.". Próbowałem wszystkiego co jest opisane na https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=2117-ilzv-2837 - plus odpalanie steama z uprawnieniami admina (podobno niektórym pomagało), odinstalowanie antywirusa, wyłączenie wszystkich usług i programów działających w tle i tak dalej. I ciągle to wywala.
Ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze można spróbować zrobić?

Na starym systemie śmigało wszystko bez problemu, jakiś czas temu zrobiłem reinstalkę i takie cyrki :/ win7

#steam
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@0x686578: czity musiały mi się w takim razie same zainstalować razem z nowym windowsem.

Sprawdziłem już wszystko co mi przychodziło do głowy. Najlepsze jest to, że mam dokładnie te same programy które miałem zainstalowane wcześniej - z tym że mniej, bo oczywiście nie wszystko jeszcze zainstalowałem. Na forum steama w dziale CS:GO są 54 strony dyskusji w wątku na ten temat. Mogli by to ogarnąć, bo nie da się grać
  • Odpowiedz
@0x686578: Ty tak serio czy złośliwie? :P
Po każdej próbie naprawy. Zrobiłem wszystko co udało mi się wygrzebać w sieci (te porady z artykułu, odpalanie pod administratorem (chociaż nie bardzo mi się ten pomysł podobał), wyłączenie programów które mogą powodować problemy (przejrzałem wszystkie usługi i uruchomione procesy, wywaliłem wszystko co nie jest potrzebne), wywalenie folderu Steam/appcache czy jak to się tam nazywało (pomogło tylko na chwilę)). Została chyba tylko reinstalka
  • Odpowiedz
@contactlight: jakis gracz csgo tez mial problem z ciaglym vac auth error i pisal ze pomagalo to co jest w steamowym faq, jakies komendy wpisywane w windowsowym wierszu polecen, nie widziales czegos takiego? jak nie to pozniej poszukam, tera ide spac
  • Odpowiedz
Udało mi się odkryć tyle, że usługa steama po wywaleniu błędu VAC jest wyłączona i w trybie uruchamiania "manual", mimo tego że przed grą ją odpalałem i ustawiałem na auto. Nie wiem tylko czy VAC wyłączył usługę po błędzie czy usługa wysiadła i stąd błąd VAC.
  • Odpowiedz