Szukam fonta z polskimi znakami, stylizowanego na runy (coś podobnego do "Norse" z obrazka). Najlepiej bezpłatnego albo dość taniego (z licencją na użytek komercyjny). Od kilku dni nic nie mogę znaleźć. Pomożecie? #grafika #font
@skaczaca_meksykanska_lama: wklej kawałek tego tekstu do whatthefont.com, a potem tej nazwy szukaj na chomiku :> Takie małe pliki pobierzesz bez żadnych ceregieli :P
@sorasill: @skaczaca_meksykanska_lama: Jeżeli chodzi o dorabianie ogonków to polecam Fontforge - program bardzo niestabilny, ale o zajebistych możliwościach i do tego intuicyjny ;)
@sorasill: No właśnie ja potrzebuję takiego programu raz, dwa razy w roku :) Dlatego używam Fontforge bo jest darmowy (i jak wszystkie darmowe ma swoje wady)
@funeralmoon: zainstalowałem go nawet kilka dni temu. "Bardzo niestabilny" to mało powiedziane.
Problem w tym, że ledwo co zacząłem ogarniać IIlustratora i Photoshopa na potrzeby liternictwa komiksowego, więc nie dam rady jeszcze zacząć uczyć się tworzenia własnych czcionek. Oczywiście najłatwiej byłoby kupić gotowe, ale Comicraft czy
#grafika #font
Komentarz usunięty przez autora
Dlatego używam Fontforge bo jest darmowy (i jak wszystkie darmowe ma swoje wady)
@funeralmoon: zainstalowałem go nawet kilka dni temu. "Bardzo niestabilny" to mało powiedziane.
Problem w tym, że ledwo co zacząłem ogarniać IIlustratora i Photoshopa na potrzeby liternictwa komiksowego, więc nie dam rady jeszcze zacząć uczyć się tworzenia własnych czcionek. Oczywiście najłatwiej byłoby kupić gotowe, ale Comicraft czy