Aktywne Wpisy

mogadishu +33

Pamiętam jak w podstawówce chyba w 8 klasie mieliśmy dyskusję w klasie na temat "pieniądze szczęścia nie dają".
Na całą ponad 30-osobową klasę tylko jeden chłopak, z dość bogatej rodziny twierdził, że owszem pieniądze dają szczęście, co ciekawe był jedyną osobą w klasie, która tak twierdziła. Jego pogląd był dość kontrowersyjny, wywiązała się zażarta dyskusja z nauczycielem.
Przybliżę może postać tego chłopaka. Był od nas starszy o rok, trafił do naszej klasy
Na całą ponad 30-osobową klasę tylko jeden chłopak, z dość bogatej rodziny twierdził, że owszem pieniądze dają szczęście, co ciekawe był jedyną osobą w klasie, która tak twierdziła. Jego pogląd był dość kontrowersyjny, wywiązała się zażarta dyskusja z nauczycielem.
Przybliżę może postać tego chłopaka. Był od nas starszy o rok, trafił do naszej klasy
Czy pieniądze dają szczęście? Uzasadnij w komentarzu
- Tak 90.5% (560)
- Nie 9.5% (59)

Jakiś czas temu zakupiłem w promocji miesiąc subskrypcji na Codeschool w cenie 9$. Intencją było pokazanie trochę w przystępnej formie jak wygląda #programowanie mojej dziewczynie. Sama zainteresowała się trochę #ruby, a wiem że było tam kilka kursów, które można dosyć szybko sobie przerobić. Kursy faktycznie jakieś przerobiliśmy i rozpoczął się okres wakacyjny, konto poszło w odstawkę.
Parę dni temu dostaję sms o uregulowaniu zaległości na karcie. Okazało się, że podczas płatności Codeschool z automatu uruchamia model co miesięcznej subskrybcji za który trzeba płacić 29$, który gdzieś najwyraźniej przegapiłem i tym sposobem 200+ zł do zapłaty za lipiec i sierpień. Napisałem maila do supportu, opisując sytuację i że nie skorzystaliśmy przez ten czas z ich materiału i pytanie o możliwość refundu. I tutaj odpowiedź:
Podoba mi się taki sposób dbania o każdego klienta, co ciekawe w samym regulaminie mają zapisane, że gdyby komuś nie spodobała się jakość świadczonych usług to również można się ubiegać o refund ostatniego miesiąca. Cały czas zastanawiam się jakby wyglądała ta sama sytuacja, gdybym rejestrował się na jakieś stronie szkoła-kodu.pl prowadzonej przez jakiegoś rodzimego Janusza biznesu ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wpis piszę aby trochę zareklamować przykład firmy, dbającej o klientelę oraz doradzić osobom, które znajdą się kiedyś w podobnej sytuacji.