Wpis z mikrobloga

Są tu jakieś Mireczki z #lodz a dokładnie Julianowa? Za niedługo kończy mi się umowa z Orange i szukam jakiejś alternatywy dla #neostrada. Tutaj na Julianowie jest mały wybór dostawców internetu,mieszkam w okolicy, która składa się z samych domów (obok szkoły podst. nr 172) a więc mogę zapomnieć o Multimedii, Toyi itp. Szukałem na własną rękę, ale nic nie znalazłem oprócz 4Web, byli u mnie technicy i stwierdzili że sygnał za słaby. Ktoś z was mieszka w pobliżu i mógłby polecić jakiegoś providera? Interesuję mnie stałe łącze, bez limitów, także LTE odpada.

Może macie znajomych którzy tam mieszkają i moglibyście się podpytać z czyich usług korzystają?
  • 11
@Ziemia-Obiecana: Nie mieszkam co prawda na Julianowie, ale miałem podobny problem w swojej okolicy. Zapytaj w Net-Partner Ja z nich korzystam od kilku lat. Internet przez radio ale śmiga bez większych problemów. Kiedy szukałem dostawcy znalazłem dwóch. Pierwszy przyjechał. Wlazł na dach, zmierzył sygnał i stwierdził jest dobrze, 500 cebulionów za podłączenie, 200 za urządzenia, o abonamencie i limitach nie wspomnę bo to żenada. Po nim przyjechali fachmani właśnie z partnera.
@maslom: Dzięki za info.
Wiesz może mniej więcej od kiedy jest dostępna Toya na Biegańskiego? Pisałem do nich jakoś pół roku temu bo widziałem że na osiedlu się kręcili pracownicy. Niestety wtedy napisali że nie ma możliwości założenia ich neta u mnie. Napiszę znowu do nich jutro, może będzie możliwość przyłączenia bo mam niedaleko do Biegańskiego.

@turek117: Dzięki. Skontaktuje się z nimi, mam nadzieję że będą mieli lepsze prędkości niż