Wpis z mikrobloga

Od przeszło roku jestem fanem piwa typu APA, przygoda zaczęła się podczas wakacji w USA gdzie piwo to można spotkać w każdym sklepie (z resztą trudno się dziwić). W Polsce ze święcą szukać na półkach tego rodzaju piwa. I tu moje pytanie, czy znacie jakieś godne polecenia piwa typu APA dostępne w Polsce (w rozsądnej cenie)?
Wczoraj testowałem APA od Żywca, jak za cene poniżej 4 zł- jest nieźle lecz dupy nie urywa, dość nijakie, dziś kupiłem "a ja pale ale" od Pinty, ponoć jedno z lepszych, o ile dobrze rozumiem recenzje Pana Kopyry :D

Mirki pomóżcie (,)
#piwo #kopyra #piwowarstwo
kvbvs - Od przeszło roku jestem fanem piwa typu APA, przygoda zaczęła się podczas wak...

źródło: comment_TORVOAJ6H1DRvV8qDxIgTxHlHrI7L3G5.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
@kvbvs: no niestety, ale póki co najlepsze rzeczy typu Artezan, Pracownia Piwa czy właśnie Podgórz są dostępne w dość ograniczonym stopniu i trzeba się ratować browarami, którym aż tak na jakości nie zależy i zdarza im się wypuścić coś co ciężko uznać za warte wydania niemałych przecież pieniędzy.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@pilot1123: wiem wiem, znam te miejsca, ale cena 10-12 zl w takiej pijalni boli po paru/parunastu wizytach dlatego szukalem czegos tanszego
  • Odpowiedz