Wpis z mikrobloga

@rss: No może pierwsza część. Ale i tak uważam że zawodówka jest czasem lepszą opcją od LO bo jest po tym jakiś zawód i to było w moim komentarzu (no nie dokładnie tak, ale o to chodziło), tylko propozycja nazwy była jakaś z dupy.
@Tryb_incognito:
@beer_man:

zawodówka jest czasem lepszą opcją od LO bo jest po tym jakiś zawód

Bo LO nie ma przygotowywać do zawodu. "Lodówka jest lepsza od długopisu, bo lepiej chłodzi".

Moja opinia głupiego komentarza wzięła się jednak z Twojego przypisania "szlachta nie pracuje" do osób po zawodówkach, bo jakimś cudem to właśnie oni (czyli głównie sebixy - nie oszukujmy się) najczęściej mają taki opis na FB, bo wynika on bardziej z mentalności,
@rss: A w sumie nie sprawdzałem po jakiej szkole są osoby z takim statusem bo jedynie widzę screeny na mirko bo fb nie posiadam. Ale to już raczej kwestia lenistwa. Pewnie masz rację, że tak to wygląda, ale też jest sporo osób po gównostudiach co wyznają zasadę zahajsstarych baluj, pracowałem niestety z takimi osobami i tragedia...#!$%@? w markowe ciuchy bo ich stać kierwa, co miesiąc buty po 300-400zł inne, tylko chyba