Wpis z mikrobloga

Miretrzky, Cumple!

Chcę upublicznić instalkę #magento i zauważyłem, że w bestsellerach i najczęściej odwiedzanych wyświetlają się ciągle produkty testowe które ukryłem. Nie chcę póki co ich usuwać bo to kompletne przypadki użycia a wiec dobre szablony.

Taką czystkę trzeba zrobić z poziomu bazy danych i tu się zaczynają schody. Nie mam praktycznie wcale doświadczenia z #mysql | #sql. Znalazłem taki oto sajt z komendami do przeklejenia no ale ni huy nie działa: https://www.ivince.uk/delete-all-development-test-data-from-magento-pre-golive/

Nie jest to wina komend itp. ale raczej tego że w bazie danych chyba muszę wybrać coś konkretnego - wie ktoś co to mogłoby być? :/

Zabieram 100 linijek kodu z każdej drużyny i słucham państwa! :) Możliwy telefon do przyjaciela #webdev i pytanie do publiczności z #webdevhelp
Saeglopur - Miretrzky, Cumple!

Chcę upublicznić instalkę #magento i zauważyłem, że...

źródło: comment_2q34XgEkns7IABd6hqCDvNBiXcIvCqnV.jpg

Pobierz
  • 5
@paczczczacz: O #!$%@?! Udało się! :D Wystarczyło że faktycznie odszukałem z boku te konkretne tabele, tam przełączyłem widok listy na SQL, wkleiłem komendę i jedynie w przypadku

TRUNCATE TABLE report_event;

musiałem doprecyzować na

TRUNCATE TABLE mage_report_event;

czyli tak jak nazwana była ta tabela (?) ...i poszło! I w sklepie też już nie mam wyświetlanych abstrakcyjnych "Najczęściej wybieranych"!

Umiem już tworzyć bazę danych i teraz też nią powiedzmy, że rozporządzać
Saeglopur - @paczczczacz: O #!$%@?! Udało się! :D Wystarczyło że faktycznie odszukałe...

źródło: comment_bL7ASAEJ4HdpE0aBM3fQprwywM3YPRcU.jpg

Pobierz