Wpis z mikrobloga

Czołem głodomory!

W końcu dokopałem się do nagrania przedstawiającego rozgrywkę z nadchodzącego dodatku Shipwrecked. Fragment jest krótki, ale w bardzo dobrej jakości. Tutaj drugi filmik, w gorszej jakości, ale dłuższy i pokazuje więcej nowości.

Przy uważnym oglądaniu (czasem trzeba nawet w zwolnionej szybkości) można zauważyć całkiem sporo. Z dostrzeżonych rzeczy:
- biomy: plaża, dżungla, morze
- rośliny: bambus, palma, "jungle tree" i jakiś krzaczek
- przedmioty: kokosy, maczeta, "speargun" (chyba coś w stylu harpuna), luneta (ciekawa mechanika), piracki kapelusz, muszelka, zatruta włócznia, zbroja z muszelek (xD), wapień, zbroja wapienna, butelka z papierem w środku
- 4 postacie: Woodlegs (potwierdzony) oraz kobieta i 2 innych facetów (wysoce prawdopodobny jest Wallace)
- do pływania: tratwa, łódka, łódź do transportowania ładunku, a także konstrukcje z żaglem
- nowe efekty pogodowe: monsun, huragan, ulewne wiatry, rozwinięta mechanika wilgotności (?)
- stworzenia: delfin, rekin tygrysi, włócznik/miecznik (ryba-miecz), meduza, ptak dodo, papuga, tukan, krab (zakopuje się w piasku), albatros (chyba), wąż
- struktury: palenisko ("chiminea"), różne skały, rafa koralowa

Jest nieźle, ale sporo jeszcze brakuje, bo jak na razie nie widzę zbytnio większych korzyści płynących ( ͡° ͜ʖ ͡°) z takich morskich wypraw, za to zagrożeń jest już wystarczająco dużo (głównie w wodzie). Osobiście liczę na możliwość wykopania skarbu, armaty, rum oraz jakieś nowe lokacje specjalne (tzw. set piece).( ͡º ͜ʖ͡º)
A co Wy chcielibyście zobaczyć w Shipwrecked?

#dontstarve
Z.....a - Czołem głodomory!

W końcu dokopałem się do nagrania przedstawiającego ro...
  • 5