Aktywne Wpisy
pieknylowca +577
W Polsce to super bulwersujące zachowanie oczekiwać od kogoś żeby mówił po polsku ew angielsku. W Polsce przybysze powinni moc porozumiewać się w swoich ojczystych językach a głupie polaczki powinny skakać wokół nich i się uczyć bo im więcej języków znasz tym bardziej jesteś europejski. Tymczasem we Francji są ci w stanie wprost powiedzieć że jesteś we Francji i masz mówić po francusku i nikt nie będzie się nawet starał rozmawiać z
Jestem tak zwanym gniazdownikiem. Tzn. mieszkam z rodzicami i odkładam sobie pieniądze i inwestuję. Już 3 lata temu miałem tyle uzbierane środków, że mogłem kupić mieszkanie za gotówkę, ale zawsze jak docierało do mnie, że muszę wydać taką ogromną sumę pieniędzy, na którą tak ciężko tyrałem na coś tak żałosnego, skrajnie przewartościowanego jak jakaś klitka z betonu to ogarniało mnie uczucie bezsilności, rozpaczy i beznadziejności.
Tyle lat pracy, odmawiania sobie wszystkich przyjemności, nauki, starania się ma pójść na kupienie takiego g....
To jest chore, a jeszcze bezczelnie ludzie od narracji wzrostowej mówią, że to jest zdrowe, konieczne i normalne. Kawał jepanego betonu, a właściwie to w tym deweloperskim budownictwie już kartonu za tyle lat cierpienia i wytrwałości.
My
Tyle lat pracy, odmawiania sobie wszystkich przyjemności, nauki, starania się ma pójść na kupienie takiego g....
To jest chore, a jeszcze bezczelnie ludzie od narracji wzrostowej mówią, że to jest zdrowe, konieczne i normalne. Kawał jepanego betonu, a właściwie to w tym deweloperskim budownictwie już kartonu za tyle lat cierpienia i wytrwałości.
My
szaw amlu wojna boj
ima szem lo iszmari ir
szał szaked szojmer
Hine Hine lo janum
lo janum we lo iszan
lo janum we lo iszan
Szojmer Israel!
#muzyka
"złoty pociąg dajcie nam
złota z niego chcemy
on jest nasz i to wszystko
ciufcia szekli nasza"
Im HaShem Lo Yivneh Bayit
Shav Amlu Bonav Bo
Im HaShem Lo Yishmor Ir
Shav Shakad
potrafisz żydowski? Wow :O
ale ja napisałem tak jak się wymawia. Tak jak śpiewają :P
Ty to miałeś fajne dzieciństwo Icek ( ͡° ʖ̯ ͡°)
אִם־יְהוָה לֹא־יִבְנֶה בַיִת, שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ;
אִם־יְהוָה לֹא־יִשְׁמָר־עִיר, שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר;
tak dziś to za mną chodziło!!
konkretnie o 39 minut :D
Ogarnia mnie spokój, wewnątrz natomiast - serce bijemocniej, krew pulsuje szybciej. Chciałoby się krzyczeć: wsiądźmy w samochód, jedźmy przed siebie, ze mną obok całkiem nago! Zmieniaj biegi moim kolanem! Ciesz się tą chwilą równie głęboko jak ja!
;)
będę Ci to codziennie wysyłał to może wyjdę z przegrywu ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
z przegrywu i tak nie wyjdę nawet gdybym nie był #twnogf
To jeszcze trochę to potrwa xD
Komentarz usunięty przez autora