Wpis z mikrobloga

ale żeby nie było, pensje frontendowców mocno rosną.

@DOgi: jeśli ktoś robił do tej pory ładne buttony i nie był w stanie ogarnąć php, to cudów w jakimś frameworku jsowym też nie zrobi
  • Odpowiedz
@ArRog: znam człowieka który jest zaangażowany / jest założycielem Akademii Kodu. Generalnie "programista" który bardziej szkoli niż programuje, zna algorytmy na pamięć. Jeśli chodzi o programowanie to raczej niepoważne podejście. :P Spamlisty mejlowe które wysyła są właśnie utworzone z takich legendarnych tekstów jak "Teraz Ty możesz nauczyć się zawodu swoich marzeń i zarabiać nawet 15 tys. miesięcznie!!!1" i tak dalej. top bk generalnie
  • Odpowiedz
"Kiedy patrzę na słupki zarobków według języków programowania i php."

@Sarseth: i dorzuc jeszcze smutnazaba z dopiskiem "a kiedy patrze ile ja zarabiam na swojej javie" ;)

Moj znajomy Javowiec dopytuje mnie czy firma gdzie pracuje go zatrudni, ale moj szef mu ciagle odmawia bo ten nie zna PHP (u mnie placa mniej wiecej 2 razy wiecej za PHP niz on teraz ma z Javy).

slupki slupkami bo te pokazuja tylko
  • Odpowiedz
@konradk: Raczej się nabijam żeby się pośmiać, absolutnie nie szydzę ;) Wiadomo, dobry PHPowiec zarobi więcej i zrobi więcej niż przeciętny javowiec. I tak, różnych można mieć pracodawców bardzo. Nie no, php to język programowania :P bądźmy szczerzy ;) Ale mi on zupełnie nie odpowiada i nie potrafiłbym się w nim znaleźć. No i na mniej pozwala trochę, ale nadal jest porządnym narzędziem, bo skoro go używa tyle ludzi, to coś
  • Odpowiedz
"Kiedy patrzę na słupki zarobków według języków programowania i php."

@Sarseth: i dorzuc jeszcze smutnazaba z dopiskiem "a kiedy patrze ile ja zarabiam na swojej javie" ;)

Moj znajomy Javowiec dopytuje mnie czy firma gdzie pracuje go zatrudni, ale moj szef mu ciagle odmawia bo ten nie zna PHP (u mnie placa mniej wiecej 2 razy wiecej za PHP niz on teraz ma z Javy).

slupki slupkami bo te pokazuja tylko
  • Odpowiedz