Wpis z mikrobloga

Mirky sorry za może debilne pytanie ale z tematyki #elektronika jestem mniej niż zero a szkoda by było spier___ sprzęt który jednak trochę kosztował.

Mam tablet Galaxy Tab S dokładnie to taki no i mój #kot zrobił sobie z zasilacza do niego zabawkę i upierdzielił kabel (tydzień temu załatwił mi matrycę w prawie nowym led tv na amen - jakie te zwierzeta rozkoszne ( ͡° ͜ʖ ͡°) )

No i pytanie - czy mogę go na razie ładować ładowarką do telefonu? Mam 2 - od zestawu z Galaxy Mini 2 i Lumii 535. I czy to może jakoś na tablet lub sam proces ładowania negatywnie (np. dłuższy czas ładowania) wpływać? No i czy muszę kupować oryg. ładowarkę za ok. 50zł cy po prostu znaleźć jakiegoś noname z takimi samymi parametrami?

#tablet #android #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
  • 4
@Kezoj: ja ładuję telefon ładowarką od tabletu i odwrotnie zależnie co mam pod ręką. Jak napięcia wyjściowe się zgadzają (a powinny) to nie bój żaby.
@Kezoj: jeżeli masz kilka ładowarek w domu, sprawdź na nich parametr z końcówką A - czyli np.: 2A itp. Jeżeli jedna z ładowarek bedzie miała identyczny parametr, bedzie najodpowiedniejsza