Aktywne Wpisy

XYZ91 +17
#famemma Jedno wam powiem. Ci influenserzy łącznie z tymi wardegami i Baxtonami to nowy poziom zeszmacenia się za kasę, kiedyś takimi określeniami były nazywane ulicznice, ale oni przebili to po stokroć bo te chociaż nie udają, a tu jeden robi film na drugiego w którym ujawnia jego chore fantazje, a ten musi mu za to podziękować do opinii publicznej chociaż pewnie ma ochotę mu wbić nos w głowę, żeby dalej istnieć i

WezelGordyjski +30
Kocham życie singla! Chcę ekran projekcyjny, to go sobie maluję na ścianie! Żadnych kłótni o niszczenie salonu. A w szafce czekają już chipsy i batony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

Mam taki widok w aplikacji:
@login_requireddef click(request):
t = Transfer(funds=100,user=request.user.id)
print t
t.save()
l = Transfer.objects.filter(owner=request.user)
print l
return render_to_response('click.html',{ 'user': request.user, 'l': l})
Mam nadzieję, że pomimo braku pastebina zrozumiecie meandry :P
Całość nie działa rzucając wyjątek:
Ale po usunięciu/obkomentowaniu "print l" wszystko śmiga (wyświetlając atrapę. Whats going wrong ?
#python #django
No jak na razie to chyba to że nie podałeś błędu. Jedną linię to sobie możesz...
@maciej-jantarski: Podaję jak wygląda model:
class Transfer(models.Model):
owner = models.ForeignKey('auth.User')
funds = models.DecimalField(max_digits=16, decimal_places=8, default=Decimal('0.00'))
#payment_date = models.DateTimeField(blank=True, null=True)
#cash_date = models.DateTimeField(blank=True, null=True)
def __init__(self, funds, user):
super(Transfer, self).__init__(funds, user)
__init__, a nie init, prawda?W jakim celu subclassujesz
__init__, wołając metodę z models.Model?I podaj jeszcze cały błąd, bo ważna jest całość a nie 1 linijka (jeszcze pewnie ostatnia).
@maciej-jantarski: nic nie obcinam.
Mów językiem zrozumiałym dla osoby wchodzącej w technologię. Serio. Kali nie rozumieć.
No, i wstawiasz screena na którym jednak widać że obcinasz. Patrz na podkreślenia, prawie wszystkie ci znikły. To że masz pochyloną czcionkę nie bierze się z niczego.
Ej ale jak nie rozumiesz to po co to napisałeś? A jeśli skopiowałeś, to dlaczego nie uczysz się z tutoriala Django tylko jakiegoś szajsu?
Mówię o metodzie
__init__Chciałem sobie coś zalogować do konsoli ,że działa, a wywala mi całą stronę. Napisz co CI wstawić to Ci wstawię. Jak na razie to twierdzisz ,że obcinam coś o co nie prosisz.
Powinieneś z tego wywnioskować, żeby wywalić tą metodę.
ziomek... podkreślenia obcinasz. tagi wstawiasz.
__unicode__, czy tam__str__w klasie, żeby printować te obiekty? i po co ten__init__?@legolass: Yep, przed chwilą to znalazłem, zanim przeczytałem Cię tutaj. Miałobyć owner ʕ•ᴥ•ʔ
@PeQ: Rozwiązując inny problem znalazłem taką radę, zrobiłem ją na ślepo... na chwilę pomogło, teraz się wywaliło.
@maciej-jantarski: Tak zrobiłem. Dzięki za naprowadzenie, po wywaleniu inita zaczęło sypać
Jak do Java siadałem to fora były napuchnięte od problemów i zawsze znalazł się ktoś kto już to kiedyś przerobił. (najczęściej mając tylko inne zmienne (✌ ゚ ∀ ゚)☞ )
Zresztą z czystym Python nie miałem nigdy problemów. Może jestem
I no offence, ale jak nie wiesz co to subclassing to mało tego Pythona zasmakowałeś ;)
@maciej-jantarski: Parę skryptów dla siebie napisałem. Nie żebym w tym zawodowo pisał... ( ͡° ͜ʖ ͡°)