Wpis z mikrobloga

Thorin przed turniejem w Kolonii opublikował film, w którym przewidywał między innymi jak potoczą się wybory map i rezultaty spotkań.

Użytkownik Reddita przeanalizował wszystkie jego analizy i wyszło mu coś takiego:

W pierwszym półfinale pomiędzy Envy - TSM, Envy ma zbanować Overpass, TSM Cobblestone - prawidłowa analiza.

Envy wybierze Cache a TSM - Dust2 - prawidłowa analiza.

Obydwie drużyny wygrają wybrane przez siebie mapy i dojdzie do trzeciej mapy. Thorin powiedział, że jeżeli trzecią mapą będzie Inferno to mecz wygra Envy - i tak też się stało.

W drugim półfinale, w którym VP zagra z Fnatic - VP zbanuje Dust2 a Fnatic Traina. Prawidłowa analiza.

Wybory drużyn przeanalizował błędnie ale powiedział, że jeżeli dojdzie do spotkania na mapie Mirage to VP ją wygra. Jednak Fnatic wygra mapy Cobblestone i Inferno - wszystko oprócz kolejności się zgadza.

Następnie powiedział, że jeżeli dojdzie do finału pomiędzy Fnatic a Envy to Envy zbanuje Overpassa a Fnatic Mirage - prawidłowa analiza.

W przypadku picków pomylił się tylko w przypadku Envy, które wybrało Dust2 zamiast przewidywanego Inferno. W przypadku picków Fnatic nie pomylił się - Szwedzi wybrali Cobblestone.

Thorin uważał, że w finale będzie wynik 1-1 i dojdzie do trzeciej mapy. Mimo wszystko według jego analiz Fnatic wygra mapy Dust2 i Cobblestone, które faktycznie Szwedzi wygrali. Jedynie nie spodziewał się, że mecz zostanie zakończony wynikiem 2:0.

Można mówić wiele o charakterze Thorina i temu, że często mu odbija. Ale śmiało mogę brać odpowiedzialność za moje słowa - Thorin jest najlepszym analitykiem Counter Strike Global Offensive na świecie. Ogrom czasu, które spędza na sprawdzaniu statystyk, przeglądania meczów, drużyn i zawodników powoduje, że jest chyba najlepszym materiałem na analizatora tak wielkiego turnieju. Niestety nie pojawił się w Kolonii jako ekspert - a według mnie powinien być jedną z pierwszych osób zaproszonych.

Niestety Thorin prawdopodobnie jest sam sobie winny - ESL chciało by turniej trafił do jeszcze większej publiczności niż tylko zagorzali fanatycy Counter Strike Global Offensive. Niestety ale Thorin i jego niewyparzony język podczas wypowiadania się przy analyst desku prawdopodobnie spowodowało, że nie pojawił się w Kolonii.

A szkoda bo udowodnił, że turnieje z jego osobą jako ekspertem na stremach były naprawdę ciekawe.

#csgozvojakiem - zapraszam do obserwowania w wolnych chwilach
#csgo

Autorem cytowanych słów był użytkownik Reddita - SaintLouisX.
Vojak - Thorin przed turniejem w Kolonii opublikował film, w którym przewidywał międz...
  • 11
  • Odpowiedz
@Caishen: chodzi o sytuacje typu ta wyżej wrzucona. Do tego Thorin podczas dyskusji przy analyst desku ma bardzo cięty język i nie zachowuje się za bardzo oficjalnie. Rzuca ciętymi żartami, bezpośrednio mówi, że dana drużyna albo gracz jest słaby.

Za bardzo nie mam weny i pamięci by przytoczyć jakieś konkretne argumenty.

Thorin został usunięty z analyst desku przed EMS One w Katowicach z powodu negatywnych komentarzy na temat Polski i jej
  • Odpowiedz
@Vojak @Caishen: thorina gnoją fanboje envy i nipu, szczególnie ci ostatni nie potrafią przyjąć, że nip nie może znaleźć miejsca w top 3 pro teamów już od dłuższego czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°) jako pierwszy otwarcie jechał fiflarena, przed rozpadem starego envy dokładnie wypunktował ich problemy za co potem został okrzyknięty fanbojem fnatic xD jakieś śmieszne argumenty rodem z hltv o tym że nie potrafi grać w
  • Odpowiedz
@Perlo: Bez przesady. ;) po prostu jak mam chwile czasu to czytam o scenie i staram sie być na bieżąco.

Ogólnie pracuje w firmie budowlanej i studiuje zaocznie. :D
  • Odpowiedz
@Vojak: community cs:go jest jakie jest, 90% graczy to #!$%@? idioci albo dzieci (albo jedno i drugie) i jak znajdzie sie faktycznie ktos inteligentny to hejtuja, bo nie potrafia nawet tego dostrzec. Thorin na prawde gada z sensem i bardzo merytotycznie, polecam obejrzec sobie inne filmiki z jego kanalu.
  • Odpowiedz
@Vojak: W kazdym razie za wiedze szanuje. Kiedys sie cos posprzeczalismy odnosnie organizacji turnieju (tu moglbym pomoc jakby co kiedys, bo mam chyba wieksze doswiadczenie i wyczucie ;) ) ale jestes jedna z niewielu osob ktorych wpisy pod tym tagiem nie daja raka i milo sie czyta
  • Odpowiedz