Aktywne Wpisy

WykopX +56
#wroclaw Chwilę temu 17 latka przechodziła przez przejście dla pieszych (Rondo) i jebnął w nią tramwaj. Zginęła na miejscu. Kilka wozów straży pożarnej, parawan rozłożony, nadal ją zeskrobują z torów.
#wypadek #smiertelnewypadki
#wypadek #smiertelnewypadki
źródło: temp_file8058965230965932988
Pobierz
ZenujacaDoomerka +11
Czytam i faszeruje się tą grupą tinder alert i ja już nie wytrzymuje psychicznie.
Sama jestem młodą kobietą z generacji Z ale ja naprawdę nie wytrzymuje tego, że te kobiety starsze ode mnie często nie wiedzą, że faceci chcą je tylko do seksu XDDD
To że dostaje się bana za napisanie oczywistej oczywistości typu "no ale na co ty liczyłas" jest też niesamowite.
Każdy facet jest toksyczny i narcyz (mimo że narcyzów
Sama jestem młodą kobietą z generacji Z ale ja naprawdę nie wytrzymuje tego, że te kobiety starsze ode mnie często nie wiedzą, że faceci chcą je tylko do seksu XDDD
To że dostaje się bana za napisanie oczywistej oczywistości typu "no ale na co ty liczyłas" jest też niesamowite.
Każdy facet jest toksyczny i narcyz (mimo że narcyzów

Wpadł mi przed chwilą do głowy jeden pomysł. Postawił bym w domu serwer na którym bym trzymał zdjęcia i filmy. Chciałbym by domownicy mieli do niego dostęp. Dodatkowo by dało się zdalnie oglądać zdjęcia i co najważniejsze filmy. Do tego fajnie by było gdybym miał do niego dostęp z zewnątrz jako typowy backup, bo nieraz w pracy potrzebuje jakiegoś pliku, który został w domu. Pasowało bym mógł też zdalnie wysłać na niego pliki.
Da radę zrobić takie coś na malinie? Podpiąć pod nią dysk 1TB i oglądać film zdalnie?. Fajnie bym mógł też go oglądać z konsoli bądź jakiegoś "smart" TV kiedyś w przyszłości ( ͡° ͜ʖ ͡°) Malina to uciągnie?. Jak z bezpieczeństwem takiego serwera? Trudno się na niego włamać? Nie będę tam trzymał żadnych poufnych danych, ale głupio by było stracić np wszystkie zdjęcia itd. I z czystej ciekawości, czy da się zaszyfrować dysk jakimś truecryptem czy czymś podobnym...
Wybaczcie za amatorski opis moich potrzeb ale nie bardzo się znam na serwerach (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to myślę że wystarczy gdy otworzysz porty tylko dla IP z których korzystasz (gorzej w przypadku dynamicznego IP - wtedy pomyśl o openvpn albo coś)
Jeśli to ma być tylko pod backup i udostępnianie plików to pomyśl nad Banana Pi który
Też o tym kiedyś myślałem, ale czekam aż w Pi'kach będzie USB 3.0 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PS. ja miałem, i polecam coś takiego: http://www.morele.net/serwer-plikow-synology-diskstation-ds115j-694344/?gclid=CI-85IjBtMcCFULbcgod9ZwH9A&gclsrc=aw.ds
Dysk 1TB kosztuje teraz ok. 200 zł. Wiec w cenie 600 zł masz gotowy NAS, z zajebistym systemem operacyjnym z różnymi bajerami. 10 minut konfiguracji.
@Redami: zainteresuj się np owncloudem, którego możesz postawić na malinie/bananie (banan bedzie do tego lepszy z uwagi na wyjście SATA)
z drugiej strony, malina ma lepsze wsparcie społeczności (smart tv, IoT -win 10)