Wpis z mikrobloga

#telefony #huawei #android
Mirki i mirabelki, mam problem. Gdy podłączam telefon do komputera, funkcja pamięci masowej nie włącza się. Już od jakiegoś czasu. Wcześniej można było wybrać na telefonie opcje "tylko ładowanie" "pamięć masowa" i coś tam jeszcze, teraz nic takiego się nie wyświetla, a telefon traktuje komputer chyba jak ładowarkę. Swego czasu telefon musiałem oddać do naprawy, bo ponoć zalało się gniazdo micro-usb, przez co nie mogłem ładować telefonu. Telefon kontaktu ze "słodkimi napojami" nigdy nie miał, ale pan z serwisu taką wystawił diagnozę.
Ma ktoś jakieś porady jak to naprawić? Chciałbym wywalić kilka śmieci z telefonu z poziomu komputera.
  • 25
  • Odpowiedz
@BeDoEl: Z każdego się da, ale trzeba rozkręcić
Najłatwiej na Linuksie to robić, ale ...

W ustawieniach pamięci możesz ustawić połączenie USB.
  • Odpowiedz
@BeDoEl: Albo coś zmienili, albo coś faktycznie się zrąbało. Włącz w Narzędziach administratora debugowanie (w Andku). Jeśli się włączy interfejs w telefonie, oznacza to, że coś chyba wykrywa (ale nie wiem czy w tylko ładowanie działa)
  • Odpowiedz
@fervi: nie, nic, tak jakby podłączać ładowarkę. Na kompie nie rozpoznaje urządzenia - znaczy, w przednim porcie nie rozpoznaje, z tyłu przez usb 3.0 niby się urządzenie instaluje, ale nie wyskakuje nic.
  • Odpowiedz