Aktywne Wpisy
Trzesidzida +36
Kadet20 +644
Mazurek o 8:00 rano w RMF płakał właśnie że od czasu gdy mediami rządzi obecną koalicja rządząca, to skończył się plularizm w mediach, nikt nie chce oglądać ich telewizji bo oglądalność spadła o 1/3 xD Ogólnie ton rozmowy wskazywał że jest źle, wręcz tragicznie z mediami a to co się działo przez ostatnie 8 lat to w sumie nic złego, bo teraz jest gorzej xD
I niech mi ktoś jeszcze powie że
I niech mi ktoś jeszcze powie że
Szukam drugiego języka programowania, którym mógłbym się bawić. Aktualnie zajmuje się PHP (wiem wiem, niektórzy go nawet za język programowania nie uznają ale potrzebę jego nauki wymusiły na mnie studia i pewien staż).
Który język jest jakoś mocno uniwersalny i powinien być przyjazny do nauki dla osoby, która zajmowała się dotychczasowo pehapem? Szczerze? Nawet nie wiem jakie mogą być najciekawsze zastosowania konkretnych języków poza webdeveloperką.
Odwieczne pytania: Python czy Java? Czytałem jakiś anglojęzyczny artykuł, ale miał mało konkretów w sobie - to było raczej czyste wychwalanie Pythona i wyśmiewanie Javy (oh...).
#programowanie #webdev #python #java #informatyka #php
Do tego pytanie - co chcesz robic w przyszlosci, na tym bazuj wybor jezyka. Jak pisanie aplikacji, to byc moze wygra Java.. Ale jak np. skrypty serwerowe, to tu python jest milion lat do przodu (pokaz mi OS gdzie java jest domyslnie i do napisania małego skryptu ktos jej uzywa).
Nie
Nie mówię, że 100% rzeczy da się. Ale PHP i Python to językl z jednej grupy języków i przy nauce nie ma co tego dublować. Nie twierdzę, że Python to zły język, bo nie jest. Wolę Pythona od Javy :)
@krzyzakp: możliwe, że średnia jest większa dla pythona, ale w ostatnim roku z ofert jakie przeglądałem/dostawałem to java miała najwyższe widełki. Nie będę sie upierał przy swoim zdaniu, bo to tylko obserwacja jest ;)
@cebula_prazona: Python to nie tylko django
@Nemeczekes: c#? no way! Lepiej juz Java - duzo mniej zabawy przy odpalaniu tego na *nix, bo masz serwer albo klientow z tym. To taka uwaga
#fucklogic