Aktywne Wpisy
pieknylowca +449
Dlatego szczerze lepiej zapłacić 300zl za rokse i być obsłużonym po królewsku niż zapłacić tyle samo, stracić czas a potem zostać zablokowanym na tinderze. #p0lka #zwiazki #rozowepaski
JavierDaY +28
Jak sobie radzicie z różowymi, które wiecznie chcą gdzieś latać, byliśmy w tym roku na urlopie 10 dni w turcji, planujemy w lipcu do włoch na 5 dni, a ta jeszcze mnie gdzieś chce wyciągnąć. Latanie samolotem to dla mnie najgorsze przeżycie, latam na lekach uspokajających, po których spie z dwie doby, bardziej męczę się, bo budzę się często i ciągle jestem w pół śnie. Tłumacze jej jak to wygląda, ze nie
Dlaczego młodzi Ukraińcy, a nie młodzi Rumunii czy Meksykanie tak ochoczo udostępniają na swoich profilach społecznościowych nazistowską symbolikę oraz odwołania do tej ideologii, bynajmniej nie od roku czy dwóch? Dlaczego nikogo to nie dziwi? Jak to się dzieje, że faszystowskie pozdrowienia oraz symbolika wchodzą do polityki i mediów głównego nurtu, i nie wywołuje to powszechnego sprzeciwu? Dlaczego spektakularne marsze z pochodniami i wznoszeniem haseł „śmierć wrogom nacji” wydają się w tym samym czasie czymś nie do pomyślenia na przykład w bliskiej kulturowo Polsce?
Do czego tak naprawdę doprowadziła ta propagowana przez część wykopków tolerancja dla przejawów banderyzmu, którą w 2010 roku chwalił sobie wołyński negacjonista i banderowski historyk Wołodymyr Wiatrowicz?
I co powiedzielibyście na powszechne przyzwolenie na i zalegalizowanie kanibalizmu lub kazirodztwa? Niemożliwe? A jednak.
Cały model na przykładzie pod linkiem: https://mardybe.wordpress.com/2014/11/27/okno-overtona-sposob-na-legalna-pedofilie/
#ukraina #socjologia #nazizm #banderowcy #rzezwolynska