Wpis z mikrobloga

@beer_man: narazie to mi sie baza skończyła, chociaż i tak chciałem odstawić nikotynę, i aromaty. Czasem czuje niedosyt nikotyny wiec chyba przy zamawianiu aromatów (bo gliceryny mam z 700ml jeszcze) moze kupie bazę :)

Ogólnie to juz nie wapuje tak często jak na początku i mam z 70ml lq zrobionego, głownie mięta ktora w taka pogodę jak złoto.

Następny zakup myśle ze pod koniec września.
@wojtouchy: Ja właśnie mam rozrobione jeszcze ze 150ml ale z tytoniówką co już mi nie bardzo podchodzi i moc się nie zgadza bo chcę do ~5-6 zejść, ale jeszcze mam z 750ml pg i tyle samo vg, niko 300ml 36mg, i muji zapas ( ͡° ͜ʖ ͡°) No zdecydowanie jest lepiej niż jak przez 10 lat palenia paczki papierochów dziennie, przy dzisiejszych kosztach ok 14zł za paczkę
@beer_man: dobrze, ze mam dripperka a nie atomizer na gotowe grzalki. Jak widze ze ludzie piszą, ze co tydzień nowa grzałka ktora kosztuje 10zl i pewnie lq sklepowy za 10-15zl to prawie jak palenie zwykłych fajek wychodzi...
@wojtouchy: Taaa no ale cóż, jak szkoda im wydać 300zł na porządny sprzęt i kupią gówno z wysepek to co się dziwisz. Ja jakoś nie miałem okazji drippera testować bo nie chce mi się bawić w dolewanie lq, ale rba jak najbardziej :)
@beer_man: No wlasnie, na początku fajna zabawa, ale jak juz siądę sobie w nocy przed konsola i chce sobie wapowac to juz nie jest fajnie, albo muszę przy włączonym świetle albo po ciemku zakraplać. Dlatego myśle teraz zeby sprawić sobie tanka i moze boxa, ale to pewnie na święta kupie :) rozkminialem tez czy nie kupic sobie tuby na baterie 13650 i zrobic takiego malutkiego epapieroska, tylko zawsze kończy sie na
@wojtouchy: A nie wiem, ja mam isticka 50W ale średnio się teraz opłaca bo aktualnie w tej cenie można coś lepszego wyrwać. Właśnie wolę zalać baniak i mieć spokój, zabawa chmurą mnie jakoś nie jara, może kiedyś, teraz to takie zastępstwo dla zwykłych fajek i droga do całkowitego rzucenia, albo zejścia na zerówki i wtedy można się bawić czasem w weekend, coś jak przy shishy, ale do tego to jeszcze trochę,
@beer_man: myślałem o jakimś boxie 150W. Na początku to miałem plan zrobic go samemu ale nie wiem skąd części zamówić i szczerze to sie troche boje ze cos #!$%@? i mi rękę urwie xd
@wojtouchy: Jak to skąd, no z chin :) Na trawniku znalazłbyś potrzebne info, mi się jednak w takie rzeczy bawić nie chce. Jednak sądzę, że trochę większe pojęcie o elektronice by się przydało niż to co posiadam. Ogólnie fajna sprawa, jakiś Mirek pod tagiem już wrzucał swojego boxa, ale hejt się posypał i tyle. Ale to chyba z rok temu czy coś koło tego.
@wojtouchy: zakupiłem 1l vpg ale kurier coś się opierdziela i będę testować różne warianty bazy na billow v2, zdecydowana większość mówi o 70/30 vpg
najgorsze jest to, że zbyt późno zabrałem się za zamawianie
@wojtouchy: Ja w tym miesiącu i następnym uzupełniam zapasy i upgradeuje sprzęt więc mam trochę wydatków.

Kupiłem kanthala na rok, IPV3 LI, ładowarkę XTAR VC4 i 8 akumulatorów.