Aktywne Wpisy
PussyDestroyer699 +101
Nie wytrzymuje psychicznie na #emigracja. Patusy z pokoju obok, jak sobie wybierałem ubrania na jutrzejszy wepchnęli mnie "na żarty" do szafy po czym związali wyjście trytytkami. Prosiłem żeby otworzyli a oni śmiali się przez 20 minut i mówili żebym tam spał. Wpadłem w panikę i prawie tam zemdlałem. Jak się rozbeczałem to dopiero poszli do rozum do głowy i otworzyli. Szkoda że nie mogę tego rzucić bo nie będę miał za
jmuhha +9
Co myślicie o tej łazience
1. Gospodarka centralnie planowana kwitnie tu w najlepsze - dobrym przykładem są białoruskie zakłady traktorów:
https://www.google.pl/maps/place/53%C2%B053%2747.9%22N+27%C2%B038%2713.8%22E/@53.8965175,27.6393546,540m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x0
Każda z tych czerwonych i niebieskich plamek to jest wyprodukowany, rdzewiejący w słońcu traktor - ale produkcja dalej idzie. Ludzie którzy tam pracują mówią że zdarza im się wypłaty dostać raz na dwa trzy miesiące.
2. Do tego prawdą jest to co piszą, że każdy białoruski przedsiębiorca zajmujący się obrotem spożywczym szuka tylko okazji, żeby przekleić metkę made in Poland na metkę Сделано в Беларуси. Niezłe żniwa mają teraz firmy (takie jak ta w której pracuję) produkujące urządzenia i linie technologiczne. Białoruskie zakłady kupują nowe linie technologiczne, a cała produkcja jedzie na wschód (sami mówią że ruski zjedzą wszystko)
3. Ogólnie jednak gospodarka Białorusi ledwo zipie - mieszkańcy dosyć martwią się o jutro, szczególnie że są tu niskie płace. Oficjalnie średnia zarobków to ok. 500 dolarów (na chwilę obecną dolar to około 16000 białoruskich rubli), ale jest ona sztucznie pompowana przez oficjalne statystyki (skąd my to znamy ( ͡° ͜ʖ ͡°)) tak naprawdę średnia zarobków wynosi około 300 dolarów.
Kraj milionerów. Na mały deser zdjęcie banknotów - dostanie plusa ten, kto odgadnie czyj jest herb na banknocie z setką (nie mówię o herbie miasta)
#bialorus #podroze #ciekawostki
Komentarz usunięty przez autora
Spójrz na ten okrągły herb na samym banknocie - jeżeli jest niewyraźny mogę jeszcze raz wrzucić zdjęcie