Wpis z mikrobloga

#dzikirozdajo Wołam @rbielawski @KirsxXx, @wyemancypowany_kojot @yybb, @lubielizacosy (nic Cię jeszcze w język nie uwaliło? :D) @Cesarz_Polski, @BodyBagz, @Ciastek123, @ikskoks, @dotted, @kodekscywilny, @acidd, @grzemach, @ktostujestdieselem, @Kokon89, @Kudlaty95, @michalexpromo, @Koller, @diabejohn, @pvintage, @Peterov, @Kudlaty95

Mam nadzieję że nie pominąłem nikogo…

Po pierwsze - co ma u mnie priorytet. (im wyższa cyferka przed - tym mniejszy priorytet)

1. Ambitny dzieciak który by chciał coś osiągnąć ale nie może bo nie ma możliwości przez brak sprzętu
2. Osoba zajmująca się pracą naukową, a przez polski system nasz kochany ma braki w sprzęcie
3. Ambitna osoba starsza (powiedzmy po 40tce) której taki sprzęt pomógłby przy pracy/zdobyciu pracy/rozwoju.
4. Dom dziecka (dlaczego tak nisko? Wyjaśniam: mój cumpel ze względu na charakter pracy (przechodzło mu przez łapy sporo sprzętu, część oddawał domom dziecka - po 2 latach takiego wsparcia dowiedział się że do dzieciaków trafiały odpady, a reszta… znikała…)
5. Student który potrzebuje na studia (dlaczego na samym końcu? bo żeby mieć lapka na studia poszedłem do pracy żeby zarobić i nabyć. udało mi się. da się. Nie, nie "dyskryminuję" studentów. Po prostu są osoby którym mógłby się bardziej przydać…

Kolejna sprawa - nie wierzę w ludzką uczciwość, tak samo jak Wy możecie nie wierzyć w to że rzeczywiście chcę oddać ten sprzęt. Dlatego chciałbym (TYLKO w przypadku skrajnym) poprosić (EWENTUALNIE) o weryfikację. Może być to przez pośrednictwo @wykop - jeśli byłoby to możliwe.

Kto odpowiedział na mojego posta albo wysłał mi PM - powinien być zawołany.

Osoby które są z góry skreślone to te które chcą mi za niego zapłacić. On ma pójść za darmo do osoby której miałby szansę w jakiś sposób pomóc.

OSTATNIA RZECZ, acz cholernie ważna.

Czego oczekuję w zamian? Chciałbym żeby osoba która otrzyma ten sprzęt (nie dotyczy domów dziecka… powody są logiczne i do wydedukowania) w przeciągu pół roku od jego otrzymania napisała mi ODRĘCZNIE tradycyjny zwykły LIST przesłany pocztą dowolną (pocztą polską, inpostem, whatever).

Do osoby która chciała zamówić kuriera - nie bój się cumplu, transport na terenie polski opłacam ja.

Na koniec - tak, mam na ten moment wybraną wstępnie osobę która sprzęt otrzyma.
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziki: Cumplu z tym kurierem (czy pocztą) jest taki temat, ze po prostu chciałem przy okazji coś dorzucić od siebie. Ale jak chcesz sam przesłać to nie ma problemu :) Jeśli chodzi o weryfikację to wydaje mi się, że nie ma tutaj problemu bo będziesz wysyłał bezpośrednio do tego domu rodzinnego. Druga sprawa to list z podziękowaniami o to już się nie obawiaj :) Nawet nie mówiąc im o tym
  • Odpowiedz