Po pierwsze - co ma u mnie priorytet. (im wyższa cyferka przed - tym mniejszy priorytet)
1. Ambitny dzieciak który by chciał coś osiągnąć ale nie może bo nie ma możliwości przez brak sprzętu 2. Osoba zajmująca się pracą naukową, a przez polski system nasz kochany ma braki w sprzęcie 3. Ambitna osoba starsza (powiedzmy po 40tce) której taki sprzęt pomógłby przy pracy/zdobyciu pracy/rozwoju. 4. Dom dziecka (dlaczego tak nisko? Wyjaśniam: mój cumpel ze względu na charakter pracy (przechodzło mu przez łapy sporo sprzętu, część oddawał domom dziecka - po 2 latach takiego wsparcia dowiedział się że do dzieciaków trafiały odpady, a reszta… znikała…) 5. Student który potrzebuje na studia (dlaczego na samym końcu? bo żeby mieć lapka na studia poszedłem do pracy żeby zarobić i nabyć. udało mi się. da się. Nie, nie "dyskryminuję" studentów. Po prostu są osoby którym mógłby się bardziej przydać…
Kolejna sprawa - nie wierzę w ludzką uczciwość, tak samo jak Wy możecie nie wierzyć w to że rzeczywiście chcę oddać ten sprzęt. Dlatego chciałbym (TYLKO w przypadku skrajnym) poprosić (EWENTUALNIE) o weryfikację. Może być to przez pośrednictwo @wykop - jeśli byłoby to możliwe.
Kto odpowiedział na mojego posta albo wysłał mi PM - powinien być zawołany.
Osoby które są z góry skreślone to te które chcą mi za niego zapłacić. On ma pójść za darmo do osoby której miałby szansę w jakiś sposób pomóc.
OSTATNIA RZECZ, acz cholernie ważna.
Czego oczekuję w zamian? Chciałbym żeby osoba która otrzyma ten sprzęt (nie dotyczy domów dziecka… powody są logiczne i do wydedukowania) w przeciągu pół roku od jego otrzymania napisała mi ODRĘCZNIE tradycyjny zwykły LIST przesłany pocztą dowolną (pocztą polską, inpostem, whatever).
Do osoby która chciała zamówić kuriera - nie bój się cumplu, transport na terenie polski opłacam ja.
Na koniec - tak, mam na ten moment wybraną wstępnie osobę która sprzęt otrzyma.
@wyemancypowany_kojot: uczciwie. Mi naprawdę zależy żeby dostał go ktoś dla kogo będzie on miał dużą wartość, komu pomoże w sięgnięciu po to na czym mu zależy.
@dziki: wiem dlatego nie mam serca prosić nawet o to, liczę że trafi w na prawdę potrzebujące ręce, a nie do jakiegoś palanta. Niestety nie znam nikogo kto by potrzebował takiego sprzętu.
@dziki: Cumplu z tym kurierem (czy pocztą) jest taki temat, ze po prostu chciałem przy okazji coś dorzucić od siebie. Ale jak chcesz sam przesłać to nie ma problemu :) Jeśli chodzi o weryfikację to wydaje mi się, że nie ma tutaj problemu bo będziesz wysyłał bezpośrednio do tego domu rodzinnego. Druga sprawa to list z podziękowaniami o to już się nie obawiaj :) Nawet nie mówiąc im o tym
Mam nadzieję że nie pominąłem nikogo…
Po pierwsze - co ma u mnie priorytet. (im wyższa cyferka przed - tym mniejszy priorytet)
1. Ambitny dzieciak który by chciał coś osiągnąć ale nie może bo nie ma możliwości przez brak sprzętu
2. Osoba zajmująca się pracą naukową, a przez polski system nasz kochany ma braki w sprzęcie
3. Ambitna osoba starsza (powiedzmy po 40tce) której taki sprzęt pomógłby przy pracy/zdobyciu pracy/rozwoju.
4. Dom dziecka (dlaczego tak nisko? Wyjaśniam: mój cumpel ze względu na charakter pracy (przechodzło mu przez łapy sporo sprzętu, część oddawał domom dziecka - po 2 latach takiego wsparcia dowiedział się że do dzieciaków trafiały odpady, a reszta… znikała…)
5. Student który potrzebuje na studia (dlaczego na samym końcu? bo żeby mieć lapka na studia poszedłem do pracy żeby zarobić i nabyć. udało mi się. da się. Nie, nie "dyskryminuję" studentów. Po prostu są osoby którym mógłby się bardziej przydać…
Kolejna sprawa - nie wierzę w ludzką uczciwość, tak samo jak Wy możecie nie wierzyć w to że rzeczywiście chcę oddać ten sprzęt. Dlatego chciałbym (TYLKO w przypadku skrajnym) poprosić (EWENTUALNIE) o weryfikację. Może być to przez pośrednictwo @wykop - jeśli byłoby to możliwe.
Kto odpowiedział na mojego posta albo wysłał mi PM - powinien być zawołany.
Osoby które są z góry skreślone to te które chcą mi za niego zapłacić. On ma pójść za darmo do osoby której miałby szansę w jakiś sposób pomóc.
OSTATNIA RZECZ, acz cholernie ważna.
Czego oczekuję w zamian? Chciałbym żeby osoba która otrzyma ten sprzęt (nie dotyczy domów dziecka… powody są logiczne i do wydedukowania) w przeciągu pół roku od jego otrzymania napisała mi ODRĘCZNIE tradycyjny zwykły LIST przesłany pocztą dowolną (pocztą polską, inpostem, whatever).
Do osoby która chciała zamówić kuriera - nie bój się cumplu, transport na terenie polski opłacam ja.
Na koniec - tak, mam na ten moment wybraną wstępnie osobę która sprzęt otrzyma.
@Cesarz_Polski - powiedziałem że napiszę dziś wieczorem więcej, I'm a man of my word, więc jest napisane. Zawołałem wszystkich którzy pisali pod moim postem na mirko i pisali do mnie. Obecnie robię listę i się zastanawiam.
Komentarz usunięty przez autora
Idziesz do dyrekcji placówki, spisujesz umowę i po 2-3 miesiącach idziesz zobaczyć gdzie dany sprzęt się znajduje.
@jankomuzykant1337: dzisiaj wieczorem, odrobine cierpliwości jeszcze plz
Komentarz usunięty przez autora