Aktywne Wpisy
Po 6 latach #!$%@?łem gdzieś kartę wejścia do biura, trudno zdarza się, będę musiał zapłacić za duplikat. Zgłosiłem wszystko gdzie trzeba, naliczyli mi 150zł (XD), a dzisiaj rano wołają mnie do HR, że mam podpisać kwit, że dopóki nie wydadzą mi nowej karty to biorę odpowiedzialność, za sprzęt w biurze, bo ktoś z ulicy może moją kartę znaleźć, wejść i coś ukraść. Powiedziałem, że nie ma #!$%@?, że to podpiszę, mogą mi
slawomirus +721
Nie wiem, ale jak się spóźnisz ponad 14 dni z OC, to płacisz 2 średnie krajowe kary.
A co do innych 'instytucji' - to Fundusz Gwarancyjny nawet karze za brak OC przez jeden dzień ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TralalAlf: G... prawda. Odkąd w CEPIK lądują przeglądy mogą sprawdzić w kilka sekund z każdego radiowozu.
@andhim: Brak dokumentu 50zł. Brak przeglądu - zabranie dowodu rejestracyjnego za pokwitowaniem (dowód do odbioru po przedstawieniu kwitku z badań w Twoim urzędzie). Jeżeli zabrano dowód i jeździsz po wygaśnięciu pokwitowania - 500zł. Brak OC - ok 3500zł. Kolizja lub wypadek przy braku OC - zależnie
https://historiapojazdu.gov.pl