Aktywne Wpisy
Filippa +71
Bronienie tego przemocowca jest obleśne xD
Wyszly nowe skriny.
"ucpam cie tak żebyś nie wiedziała co się dzieje" xDD
#gonciarz #takaprawda #bekazpodludzi #patologia
Wyszly nowe skriny.
"ucpam cie tak żebyś nie wiedziała co się dzieje" xDD
#gonciarz #takaprawda #bekazpodludzi #patologia
Nie_bo_ty +84
Jeśli wypłata gotówki z bankomatu zajmuje ci dłużej niż 60 sekund powinno się zabrać tobie prawa wyborcze, zabronić posiadania dzieci i przymusowo przesiedlić do Suwałek.
Jakiś czas temu kupiłem mp-czy (XXX XXXX), który pomimo wielu "małych i dużych plusów" miał jeden "duży minus" (plus kilka mniejszych minusów, ale nie wpływały one na ogólną ocenę użytkowania).
Mianowicie głośność mp3 nie była adekwatna do poziomu jaki wskazywała mp-3-ka.
Nie było to problemem dopóki korzystałem z niej przez słuchawki. Po pewnym czasie zacząłem jednak korzystać z niej w samochodzie i natężenie dźwięku jakie uzyskiwałem w moim super-ekstra-clio-aucie była ni mniej, ni więcej - #!$%@?.
Zacząłem więc szukać co mogę (i czy w ogóle mogę) cokolwiek zrobić w tej sprawie i dotarłem do informacji, że nasza (tfu!) kochana unia europejska nakazała ograniczenie natężenia dźwięku w takich urządzeniach, bo przecież człowiek jest głupi i jak pozostawi się go samemu sobie, to się biedak zabije... (sorki za ową wycieczkę w stronę ue ;) )
Nie myśląc długo ( ogólnie myślenie nie pochłania mi dużo czasu) postanowiłem, że napiszę do firmy XXX i spytam się co można w tej sprawie zrobić. Poniżej mój mail.
"
Dzień dobry,
Jakiś czas temu kupiłem Państwa produkt (XXX XXXX) i byłem z niego bardzo zadowolony poza małą bolączką - głośność była bardzo niska - nieproporcjonalna do wskazań na wyświetlaczu. Nie przeszkadzało mi to dopóki wykorzystywałem mp3 ę korzystając z słuchawek.
Ostatnio zacząłem korzystać z mp3 ki w samochodzie i regulacja głośności pozwala zwiększyć natężenie dźwięku do pewnego poziomu, który jest niezadowalający. Zacząłem się interesować dlaczego tak się dzieje i co w związku z tym zrobić. Wyczytałem, że poziom dźwięku jest firmowo skorygowany ze względu dyrektywę Unii Europejskiej.
Moje pytanie brzmi: Jak można pozbyć się tego ograniczenia, tak aby można było normalnie korzystać z waszego urządzenia w aucie?
Pozdrawiam serdecznie
"
Odpowiedź od firmy XXX:
"
[...]
Dziękujemy za skontaktowanie się z XXX.
Z przykrością muszę Pana zawiadomić, że nie ma możliwości wyłączenia tego ograniczenia, gdyż jest ono podyktowane przez Unię Europejską i jest zapisane w firmware urządzenia.
Rozwiązaniem w tym przypadku może być ściągnięcie i załadowanie firmware wypuszczonego z przeznaczenia dla krajów spoza UE. Nie ma jednak gwarancji, że poprawi to poziom głośności lub nie nastąpi zmian funkcjonalności urządzenia. Nie jest to przez nas polecane, ale jeżeli bardzo Panu zależy na zmianie poziomu głośności, to jedyna możliwość, by coś w tej sprawie zrobić.
Jeżeli zdecyduje się Pan na zmianę firmware, proszę wykonać poniższe kroki:
Proszę upewnić się, że przed pobraniem pliku ze strony pomocy XXX: http://[...] w prawym, górnym rogu, w tabeli wyboru "Select Country/Region" zmienił Pan region na Azja > Singapore. To przekieruje Pana na serwery zawierające pliki przeznaczone dla użytkowników w Singapurze.
[...] (później opis kroków które należy wykonać w celu aktualizacji softu).
"
Nie mam zamiaru wychwalać działań firmy (chociaż za takie posunięcie należałoby), ale chciałem uświadomić niektórych z Was, że można poradzić sobie z ograniczeniami przez (chwilowe) zamieszkanie np. w... Singapurze?! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pozdrawiam serdecznie i życzę owocnych aktualizacji ;)