Wpis z mikrobloga

Mirki, sprawa jest. Niedaleko mojego domu chcą mi wybudować oczyszczalnię ścieków.
Podajcie jakieś argumenty przeciw, których mógłbym użyć na spotkaniu w tej sprawie. Dodam, że wioska w której mieszkam jest średniej wielkości. Mam kilka działek niedaleko planowanej oczyszczalni, ich wartośc niewątpliwie spadnie. Ścieki będą spływać z całej gminy, będą również przywożone ciężarówkami. czekam na wasze propozycje. Z góry dzięki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#prawo #kiciochpyta #gorzkiezale #pytaniedoeksperta
  • 13
@reaper6161: zalezy jacy ludzie beda na spotkaniu. Jak debile to wciskaj kit że ścieki w końcu zaczną przedostawać się do wód i truć całą okolicę (wszyscy mają pewnie studnie). Że ceny gruntu w całej okolicy polecą na łeb i cała miejscowość na tym straci. Że ciężkie beczkowozy rozjadą wam drogi, narobią kolein i dziur. Że będzie brudno,biednie i smród. Kretywny bądź ;)
Idz po porade do prawnika ktory sie podobnymi sprawami zajmuje, jezeli boisz sie kosztow, pomysl jeszcze raz o wartosci dzialki.
@reaper6161: gospodarka przestrzenna tego kraju leży i kwiczy. Dlatego jak chcesz wybudować cokolwiek, czy to spalarnie odpadów czy betoniarnię, czy uruchomić produkcję keramzytu czy asfaltów, na jakimś #!$%@?ówku, to musisz się liczyć na opory społeczne.
A później debil jeden z drugim narzekają że pracy nie ma. A gdzie ma #!$%@? być praca, skoro nabudowaliście tych domów gdzie popadnie i nie ma praktycznie odosobnionego miejsca które każdemu by odpowiadało?
@reaper6161: zrozum, że teraz nie ma już odludzi bo zamiast kazać ludziom budować domy w bezpośrednim sąsiedztwie, to wydawano pozwolenia na budowę, nie skłamię jeśli powiem że wszędzie. I tak, masz, chałupy oddalone od siebie i po po 800m i więcej. A jak chcesz wybudować coś co poprawi jakość i komfort życia każdego, to po prostu nie ma gdzie.
@reaper6161: Pracowałem w wodociągach xD Waliło bardziej od papierni co była na początku ulicy niż od samych ścieków. A i woda czystsza wychodzi z oczyszczalni niż jest w strumykach/rzekach ( ͡° ͜ʖ ͡°)