Wpis z mikrobloga

Dla tych co mają problem z menu START pod Windą 10:

1. Press Windows Key + R on your keyboard.
2. Key in PowerShell and hit Enter.
3. Right click on the PowerShell icon on the taskbar and select Run as Administrator.
4. Now paste the following command in the Administrator: Windows PowerShell window and press Enter key:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

5. Wait for PowerShell to execute and complete the command. Ignore the few errors (in red color) that may pop up.
6. When it finishes, try hitting Start and hopefully it’ll start working.

#windows10
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nomadicgoogler: To widzę, że nie jedna osoba się z tym spotyka. Na czacie z microsoftem dostałem informację, że nie mają wiedzy na temat tego błędu, zalecana instalacja na czysto. Zgłosiłem na answer microsoft. Nie po to aktualizuję system z migracją danych by stawiać system na nowo.
  • Odpowiedz
@nomadicgoogler: wiem, że problem występował dwa dni przed premierą w beta wydaniu. Czyli coś jest na rzeczy. Pani na czacie zasugerowała, że może to być problem migrowany z Windows 7. Bardzo dbam o komputer ponad 4 lata bez formatowania, dopiero przed miesiącem się doczekał i bynajmniej nie z powodu niestabilnej pracy, a po prostu wymieniłem sobie dysk. Dobrze mieć system na nowym dysku. Miesięczny Windows 7, zadbany, bez problemów i
  • Odpowiedz