Wpis z mikrobloga

Może się przyda małe #faq, bo widzę pytania się powtarzają.
Jak wymusić aktualizację systemu?
W zasadzie są dwa sposoby. Sposób 1:
! Udaj się do folderu “C:\Windows\SoftwareDistribution\Download” i skasuj z niego wszystkie pliki.
! Uruchom Windows Update.
! Uruchom Wiersz polecenia.
! Wpisz w wierszu polecenia “wuauclt.exe /updatenow”, ale NIE NACISKAJ klawisza Enter.
! Wróć do Windows Update i wybierz „Sprawdź aktualizacje”.
! Gdy system poinformuje, że sprawdza aktualizacje, przełącz się do Wiersza polecenia i naciśnij Enter.
Sposób 2:
Pobrać obraz ISO systemu, a następnie nagrać go na płytę bądź utworzyć bootowalnego pendrive. Następnie z katalogu głównego nagranego ISO trzeba uruchomić setup, dalej to już kreator nas pociągnie za rączke.

Skąd pobrać ISO/obraz płyty?
Można z torrentów, ale po co jak sam Microsoft go udostępnia? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Microsoft udostępnia narzędzie, które umożliwia albo od razu aktualizację albo pobranie ISO. Link tu: http://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10

Mam problemy z aktualizacją!!11one
Jeżeli masz przycisk aktywuj to klikaj go do oporu, w końcu ruszy, serwery mają aktualnie p--------e. Jeżeli nie to poczekaj kilka godzin, system powinien sam się aktywować. Jednak jeżeli upgradowałeś z pirata to co się dziwisz, że nie działa?

Instalacja na czysto co i jak?
Aby instalacja na czysto się powiodła konieczne jest chociaż raz upgradować oryginalnego Windows 7/8/8.1 do Windows 10 i najlepiej utworzyć/zalogować się na konto Microsoft pod 10, oraz upewnić się, że system się aktywował. Następnie instalacje od zera robimy bez wpisywania klucza produktu, po prostu pomijamy. Po instalacji logujemy się na konto Microsoft i czekamy cierpliwie aż system nam się aktywuje.

USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Podczas instalacji radzę nie używać "Ustawień ekspresowych" a przejrzeć na co zgodzilibyście się gdybyście jednak ich użyli :)

To samo z ewentualnymi późniejszymi aktualizacjami na pokazywarce: http://pokazywarka.pl/y39mic/

Może się komuś przyda :) Ja już zakończyłem boje z upgradem, a potem stawianiem od zera. Poprzez uparte wyciąganie klucza i wklepywanie go podczas instalacji straciłem ładnych pare godzin ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#windows10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach