Wpis z mikrobloga

Mieliście problem z prędkością połączenia ethernetowego? Za diabła nie chce mi wyciągać więcej niż 3Mb przy 10Mb łączu ;/
Ustawienia sieci komputer dostaje z dhcp po macu.

#windows10
  • 19
  • Odpowiedz
@weeman: Kumpel co jakiś czas miał tak samo. Na stałe pomogła dopiero interwencja serwisu. Musieli coś przestawiać w punkcie rozdzielającym sieć (czy jak to się tam nazywa xD)
  • Odpowiedz
@variss: 250/10, full tv z C+ i HBO i nielimitowany telefon. Do tego multiroom i pvr. 239 razem. NC+ mi się kończy akurat, neostrada też, to wyjdę cenowo tak samo u nich, a lepszy net i telefon za free. W ogóle ten pakiet co na stronce jest za 150 zł, oferują za 129zł plus nielimitowane rozmowy i pierwsze 3 miesiące gratis, także elegancko ;]
  • Odpowiedz
@weeman: 239 zł? Sporo jak za dostęp do internetu i TV. Ja myślę o samym internecie, bo TV i tak nie oglądam. Niestety mają tak zrobioną ofertę, by kupować pakietami "bo taniej". Mimo wszystko i tak to jest lepsze od wszystkiego co było dostępne do tej pory :>
  • Odpowiedz
@variss: za same c+ i hbo dopłacasz 90 zł ;/ ale teraz dokładnie tyle płaciłem to wiesz ;) za 129 zł masz 250/10 z tą całą resztą - podepniesz sobie sam net i jest git ;]
  • Odpowiedz
@weeman: czyli punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja płaciłem za neta 20 zł, więc dla mnie wydać 70 na pakiet 70Mb to już sporo, chociaż kusi mnie 140 i TV za 99. Nie wiem co można robić z netem 140 czy 250 mega xD
  • Odpowiedz
@variss: to chyba że ;) no ja za tv 120 i za internet z telefonem 120 około, to mi tam pasuje oferta ;) z czego za rozmowy osobno płaciłem ;p a co z netem zrobić? Chmura, streaming audio i video - teraz wszystko idzie do netu i zamierzam z tego korzystać ;>
  • Odpowiedz
@weeman: rzeczywiście z tą chmurą niegłupie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przy takiej prędkości wszystko idzie jakby miało się normalny dysk. Tylko jeszcze mieć jakąś dużą chmurę do danych.
  • Odpowiedz
@variss: przed chwilą znalazłem ofertę w proline - office 365 z licencją na jednego kompa - 119 zł rocznie. Do tego masz 10TB w OneDrive ;D
  • Odpowiedz