Wpis z mikrobloga

@AdamoEL: mi sie udalo ;) jeden warunek karta musi byc nie zarejestrowana, bo u jednego operatora udalo mi sie zarejestrowac zgubiona karte bez jej posiadania a ze pozniej byla zarejestrowana to wyrobili mi duplikat karty sim :)

a jesli byla zarejestrowana na ciebie to nie ma problemu zeby duplikat zrobic
  • Odpowiedz
@AdamoEL: Nie wiem czy tak jest we wszystkich sieciach, ale w play jak znasz kod puk, to wystarczy że udasz się do salonu, zarejestrujesz numer na siebie (nadal będzie na prepaid, tylko w systemie będą mieli Twoje dane z dowodu) i od ręki Ci nową kartę za 5 zł wydadzą.
  • Odpowiedz
@wnocy: karte sim prepaid mozesz zarejestrowac na swoje imie/nazwisko tak ze operator wie czyja to. Dzieki temu nawet po zgubieniu mozesz prosic o duplikat karty sim itp, dodatkowo np jak chcesz przejsc z prepaid na postpaid (abonament) to musisz karte zarejestrowac czy np zrobic migracje do innego operatora.
  • Odpowiedz
@Zaff: z tym puk roznie bywa, rejestrowalem troche tego, niektorzy operatorzy chcieli puk, inni poprostu karte sim do wgladu inni poprostu jak byla niezarejestrowana to rejestrowali nie pytajac za duzo :)
  • Odpowiedz
@packet: Dlatego mówię jak to wygląda w play ;-). Jak się nie zna puku, to jeszcze jest trochę dłuższa ścieżka - najpierw trzeba zadzwonić na infolinię i poprosić o puk, a w tym celu weryfikują zadając kilka pytań (typu ilość kasy na koncie, na jaki numer się dzwoniło w ostatnim tygodniu itp.). Potem już z pukiem i dowodem do salonu.
  • Odpowiedz
@Zaff: mi sie udalo jeden nr odzyskac podpisujac umowe na abonament ;) dla premii stwierdzili ze nie beda sprawdzac czy na pewno nr jest moj ;P ale to bylo dawno temu
  • Odpowiedz