Aktywne Wpisy
qksgh +140
Przyszła do nas do pracy laska lat 20 i:
- podłączyła myszkę do monitora, monitor do prądu, laptopa nie włączyła wcale i dziwi się czemu to nie działa
- nie ogarniala że trzeba wpisać mejle odbiorców żeby wysłać wiadomość
- nie ogarnia jak działa chmura i jakim cudem pliki tam są i można je wyszukać
- podpowiedziałam jej żeby zrobiła sobie podfoldery na poczcie, np faktury, umowy. Potem mi pokazała że zrobiła
- podłączyła myszkę do monitora, monitor do prądu, laptopa nie włączyła wcale i dziwi się czemu to nie działa
- nie ogarniala że trzeba wpisać mejle odbiorców żeby wysłać wiadomość
- nie ogarnia jak działa chmura i jakim cudem pliki tam są i można je wyszukać
- podpowiedziałam jej żeby zrobiła sobie podfoldery na poczcie, np faktury, umowy. Potem mi pokazała że zrobiła
NaczelnyWoody +32
Wyklopkom widać że bardzo nie podobają się sondaże w których większość Polaków popiera bk0% xD
Nie mogą znieść tego, że społeczeństwo ma swoje zdanie na ten temat a wyklop żyje w swojej bańce xD
Wasze oburzenie nikogo nie interesuje, w rządzie nie siedzą idioci i wiedzą co robią, znają trendy społeczne i nie pchali by się w to zwłaszcza KO mająca poparcie głównie w miastach xD
#nieruchomosci #bekazwykopkow
Nie mogą znieść tego, że społeczeństwo ma swoje zdanie na ten temat a wyklop żyje w swojej bańce xD
Wasze oburzenie nikogo nie interesuje, w rządzie nie siedzą idioci i wiedzą co robią, znają trendy społeczne i nie pchali by się w to zwłaszcza KO mająca poparcie głównie w miastach xD
#nieruchomosci #bekazwykopkow
Jako, że dostaję od czasu do czasu wiadomość prywatną a'propo bielactwa jak to wygląda, jak to leczę to postanowiłam tutaj napisać. ;)
Zaczęło się od tzw. znamion suttona czyli białych plamek wokół pieprzyków gdy miałam jakieś 16 lat, może się 17. W sumie nie zwróciłam na to uwagi, było to było.
Aż do maja zeszłego roku. Maluję się w okolicach maja, patrzę w lusterko 'o w mordę, ale się krzywo opaliłam przez okulary przy lewym oku!'.
W lipcu pojechałam nad morze, dzielnie się opalałam, ale ta skubana plama nie chciała. Im bardziej ona nie chciała, tym bardziej ja chciałam, żeby się opaliła. Cóż, skończyło się ostrym poparzeniem i zapaleniem spojówki.
Po powrocie poszłam do dermatologa. Bielactwo, chyba.
-Ma ktoś w rodzinie?
-Nie.
-A inne plamy?
-Nie, tylko takie wokół pieprzyków.
-A to pierwsza oznaka bielactwa jest. Ale dziwne, bielactwo nabyte pojawia się o wiele wcześniej, niż w wieku 24 lat. I powinno być symetrycznie, tzn. drugie oko też. Masz tu maść Vitix i protopic i smaruj.
I smarowałam. Vitix jest bardzo dobry w czasie lata gdy słońce świeci, wystawiając twarz na słońce skóra się trochę repigmentuje. Protopic na zimę gdy nie ma słońca, bo może poparzyć.
Czerwiec 2015, basen Moczydło. Grzecznie posmarowałam lewe oko Vitixem, potem filtrem 50 i idę się opalać. Wracam. Patrzę w lustro. No i jest symetrycznie.
Tak o to stałam się odwróconą pandą. ;P
Ogólnie w życiu niespecjalnie mi to przeszkadza, w czasie lata traktuję to jako ciekawostkę przyrodniczą, a zimą gdy schodzi mi opalenizna nie widać tego, bo i tak mam bardzo jasną karnację. ;)