Wpis z mikrobloga

Jak "domowymi sposobami" wyczyścić monitor, bo skończyły mi się te szmatki do niego a specjalnie do sklepu po nie jechać nie będę. Zwykle wyrzucam monitor przez okno i jakieś biedaki się o niego biją ale akurat dzisiaj nie mam zapasowego xD
#komputery #pcmasterrace #heheszki
tag do obserwowania / czarno-listowania #blackmancontent
Blackman - Jak "domowymi sposobami" wyczyścić monitor, bo skończyły mi się te szmatki...

źródło: comment_rSnONN0ljZld5cYfOxLmIFMGkfJqmkZe.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Blackman: Alkohole nie przewodzą prądu, ale ważne jest, by były czyste. Do elektroniki bardzo dobrze sprawdza się a-----l izopropylowy :) Więc nie, to nie prawda, ale ważny jest typ alkoholu. Jednak jak zapewne dobrze wiesz, alkohole (etylowy) lubią też reagować z plastikiem, więc z tą klawiaturą to tak średnio :D Ale to tylko płyn do okien, więc powinno być dobrze
  • Odpowiedz
alkohole (etylowy) lubią też reagować z plastikiem, więc z tą klawiaturą to tak średnio :D

Mi raczej nie będzie przeszkadzać że klawiatura mi z deka wyblaknie

Ale to tylko płyn do okien, więc powinno być dobrze

nie, na klawiaturze był jedynie a-----l + waciki takie babskie do demakijażu bo dobrze zbierają nieczystości
  • Odpowiedz
@Blackman:

Nie będzie smug? Co jeśli coś uszkodzi?

ej ty serio pytasz? gdzie ty go chcesz myć? w tych dziurkach z tyłu? czy tylko ekran?

Smug na ekranie nie będzie a zwłaszcza jak masz rozgrzany monitor to fajnie szybko wysycha
  • Odpowiedz