Wpis z mikrobloga

Tęgie głowy programistyczne pomocy!

Mam taki błąd przy odpalaniu świeżo stworzonego projektu. Próbowałam przeinstalować node i zrobiłam purge ustawień, ale nie pomogło. Myslałam też, że może to od jakiegoś gema ale jednak nie. Jakieś pomysły?

ActionController::RoutingError (No route matches [GET] "/service-worker.js"):

P.S. wychodzę zaraz z domu, więc jakiekolwiek rozwiązania mi podsuniecie to przetestuję je ok. 21

#programowanie #ruby #rubyonrails #rails
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gregorito: generalnie tylko jeden model mam na razie, bo zrobiłam nowy projekt, a tu taka kicha

Prefix Verb URI Pattern Controller#Action
roomindex GET /room(.:format) room#index
POST /room(.:format) room#create
new
  • Odpowiedz
@Emkacf: dobrze ze się uczysz ciągle czegoś nowego, tak kojarzę Cię z wykopu parę lat to pamiętam że coś w Javie, webdevie i mobilnych windowsach siedzialas:)
  • Odpowiedz
@smaleckg: Robię w czym trzeba akurat :p mam projekt w railsach w pracy i w domu chciałam sobie tez cos porobić bo mi się spodobało ale ten błąd mi przeszkadza
  • Odpowiedz
@Gregorito: Bambo, prośba. Po co route dla assetów?
@Emkacf: Zobacz co ładuje się w application.js oraz poszukaj frazy 'service-worker' w obrębie katalogu projektu. Dodawałaś jakieś gemy?

Spróbuj otworzyć przez przeglądarkę http://localhost:3000/assets/service-worker.js i zobacz co to za plik. Być może znajdziesz tam jakieś wskazówki.
  • Odpowiedz
@Tibiasz: dzięki, jestem teraz na windowsie, bo potrzebuję photoshopa, ale jak się przeloguję to sprawdzę, bo już mnie szlag trafia :D

Nie dodawałam żadnych gemów dodatkowo, są tylko te standardowe generowane z projektem
  • Odpowiedz
@Tibiasz: nie ma pliku pod tym adresem, jedyny service-worker ktory znalazlam znajduje sie w zupelnie innym katalogu (od webstorma) w projekcie webstormowym... :( przekleiłam go do roota projektu ale też nie pomogło, zmieniłam webricka na unicorna i wciąż to samo

Zmieniłam nawet bazę danych i też g---o. Chyba spróbuję wszystko przeinstalować.
  • Odpowiedz