Chromosom Y odkrył przed naukowcami nowe fakty o naszej ewolucji - wygląda na to, że współcześni ludzie pochodzą z dość odrębnych linii ewolucyjnych!
Odkrywca tej ewolucyjnej ciekawostki uważa także, że należy odejść od spopularyzowanych koncepcji „mitochondrialnej Ewy” i „Adama chromosomu Y”, które sugerują, że cała ludzkość pochodzi z 1 pary, która żyła w pewnym momencie w ludzkiej ewolucji. Naukowiec uważa założenie za błędne, ponieważ genealogia pojedynczego regionu genetycznego nie odzwierciedla rozbieżności dotyczącej zaludnienia.
Jak ktoś coś twojego zakopuje to może zamiast myśleć, że jest kretynem czy głupkiem zastanów się czy nie dodałeś czegoś kretyńskiego czy głupiego, uwierz mi takie myślenie ma przyszłość w przeciwieństwie do pierwszego.
@Deykun: Choć w przypadku ewolucji częściowo mogę to zrozumieć. W szkole uczą tego po łebkach, a bez zrozumienia kilku procesów obraz tematu może być dla wielu osób dość niewyraźny. A materiały tłumaczone z amerykańskich stron kreacjonistycznych protestantów i wrzucane do polskiego netu są całkiem profesjonalnie przygotowane.
Chromosom Y odkrył przed naukowcami nowe fakty o naszej ewolucji - wygląda na to, że współcześni ludzie pochodzą z dość odrębnych linii ewolucyjnych!
Odkrywca tej ewolucyjnej ciekawostki uważa także, że należy odejść od spopularyzowanych koncepcji „mitochondrialnej Ewy” i „Adama chromosomu Y”, które sugerują, że cała ludzkość pochodzi z 1 pary, która żyła w pewnym momencie w ludzkiej ewolucji. Naukowiec uważa założenie za błędne, ponieważ genealogia pojedynczego regionu genetycznego nie odzwierciedla rozbieżności dotyczącej zaludnienia.
#mikroreklama ostatniejszansy
#naukiprzyrodnicze
sporo tych zakopów, czyżby ludzie dla których "ewolucja to tylko teoria" :P ciekawe ;)
Jak ktoś coś twojego zakopuje to może zamiast myśleć, że jest kretynem czy głupkiem zastanów się czy nie dodałeś czegoś kretyńskiego czy głupiego, uwierz mi takie myślenie ma przyszłość w przeciwieństwie do pierwszego.
no myślałem, dokładnie sprawdzam co dodaję. W większości przypadków, ostatnio miałem jedną wtopę
;)
http://www.wykop.pl/link/1453499/pogromcy-mitow-medycznych-zidentyfikowali-juz-blisko-1700-mitow/
na szczęście Ardai czuwa :)
jeżeli masz obiekcje, to pisz w komentarzach. Ludzie też robią błędy