Wpis z mikrobloga

@Mentos69:

kup sobie gainera, białko, bcaa i śmigaj na siłownię.

Ewentualnie nie marnuj pieniędzy, poczytaj w internecie, ułóż porządna dietę i również śmigaj na siłownię.

Widocznie nie jesz za dwóch. Oblicz sobie zapotrzebowanie, dodaj trochę żeby być na plusie.

Tutaj sobie obliczysz : http://www.1percentedge.com/ifcalc/

Jeśli nie będziesz tył, zwiększaj ilość kalorii o np. 250 co tydzień i w końcu waga ruszy.

A tym zdjęciem nie warto się sugerować, mógł być wcześniej
@zepsutyzachod: no kolega w sumie może mieć problem, skoro je i mu nie idzie. Ja nie miałem ;) 6 kg w jakieś 3 miesiące i same mięcho (tkankę tłuczową miałem na poziomie 7-9%). Ale z tego co mi mówią, mam predyspozycje do siłowni :) Dodam, że to nie był trening kulturystyczny, tylko siłownia przeplatana #!$%@? wytrzymałości- ogólnie trening wioślarski. No i ja miałem jeszcze jakieś nawyki żywieniowe odpowiednie, no i robiłem
@Mentos69: ewidentnie widać, że facet był wpierw umięśniony całkiem nieźle potem przytył, a potem znów spalił tłuszcz i lekko dopakował. Popatrz na to jakie ma "kaptury" na pierwszej focie. Zwykły grubasek zaczynający ćwiczenia na siłce, czegoś takiego się nie dorobi na "dzień dobry"
@WlasciwosciBetonu: No zacząłem trenować jak miałem 12 lat, w 6 klasie podstawówki. A skończyłem w sierpniu 2012, po 7,5 roku. A to w zeszłą zimę. I nie wymyślam, serio zrobiłem się większy, nawet za bardzo :) W styczniu jak trzeba było jeździć jakieś np. 4x1000m na ergometrze to np. nogi mi wręcz puchły z braku tlenu. ale udało się to opanować.
@Mentos69: Sporo w pasie masz, jak na taką wagę.

Pewnie trochę przesadziłeś z aktywnością. Zaniż do lightly active jak na razie, chyba że faktycznie jakiś mocny trening masz. I wtedy patrzysz na TDEE. To jest ilość kalorii (mniej więcej oczywiście), jaka pozwoli ci na utrzymanie wagi. Jeśli chcesz przytyć, musisz jeść powyżej tej ilości.