Wpis z mikrobloga

za mała cena żeby wysłał rejestrowaną

@mkgga: według mnie to nie jest argument. Jest wielu sprzedawców, którzy nawet za 2$ wysyłają rejestrowaną. Po prostu jest to nieuczciwe, bo jakoś inni sprzedawcy potrafią od razu podać, że wysyłka będzie nierejestrowana.
@Jestem_Kosiarz: za niecałe dwa złote będziesz zakładał dispute, co trzeba być za cebulą, czekaj a paczka dojdzie,nie rozumiem ludzi,wiem że chińczyk tak zachęca do kupowania u niego ,ale często ma w opisie napisane że rejestrowane wysyła od np 7 dolców.Szkoda gadać.
@mkgga: tutaj chodzi o zasady. Jeśli mam kaprys śledzenia sobie przesyłki i szukam takiego sprzedawcy, który taką usługę świadczy to niech się wywiązuje z umowy. To nie chodzi o cebulactwo. Chodzi o zasady. Jeśli tego nie rozumiesz to trudno, ale nie obrażaj od razu ludzi od cebul.
@Jelen_Szlachetny: rozumiem Cię w 100%, ale ja aż tak się nie spinam,zawsze mi przesyłki nierejestrowane dochodziły,czekam 3 tygodnie i po tym czasie ewentualnie założył bym spór.Ale na razie nie potrzebowałem takiej opcji.Dajcie ludzie żyć,wy też jesteście tacy uczciwi ??Za pół dolca spór???WTF.
@mkgga: wiele dostałem przesyłek nierejestrowanych i nie robiłem problemu. Akurat tym jednym razem miałem taką potrzebę śledzenia przesyłki i dlatego szukałem odpowiedniej oferty, w której "przepłaciłem" w stosunku do innych sprzedawców. Ale jak się okazało, że mi wyślą nierejestrowaną to mnie wkurzyło.