Wpis z mikrobloga

Drogie Mirki, zamierzam w najbliższym czasie kupić nowy telewizor, który ma kosztować mniej więcej 2000 złotych. Przyglądając się poszczególnym producentom i modelom, oczarowała mnie stylistyka #sony. Zastanawiam się nad KDL-42W705B i tu mam pytania do tych, którzy użytkują telewizory japońskiego producenta. Czy są awaryjne? Opłaca się dopłacić więcej i brać soniaka zamiast takiego Samsunga czy LG? Jak funkcjonuje SmartTV, czy nie muli? Czy są dostępne aplikacje typu HBO GO / FOX PLAY / NFL / NBA / NHL? Dzięki za pomoc :) #bravia #smarttv #telewizory
  • 8
@marmac1989: panasonic jest najmniej awaryjny. Lg zawiesza sie na sofcie - jeden procesor. Sony ma ladne kolory. Sam mam lg bo mi sie po prostu podobał :) ale ma te zawieszki,i czasem sie wsciekam. Sony i philips na podobnym poziomie. lista wg mnie:
1. Panasonic
2. Sony
3 . philips
4. Lg
5. Samsung
@Rubens: nad panasonic-em też się zastanawiałem, ale większość to 100 Hz, trochę mało zważywszy na ich cenę. Co do SmartTV, to wolałbym czysty i dokupić jakiegoś chromcasta czy fire sticka, ale takowych jest mało, znak czasów.
@kmicolo: różnica cenowa między w7 a w6 jest na tyle mała, że raczej zdecyduję się na siódemkę, która jest za 2k w euro rtv agd. W sumie różnica to chyba tylko nfc i uchwyt w podstawie. A jak działa SmartTV? Jak napisałem w poprzednim komentarzu, to nie jest dla mnie najważniejsze, ale skoro już kupuję to wolałbym wiedzieć. Jak wygląda to w Twoim telewizorze?