#raspberryplc postęp na dziś: udało mi się w pewien sposób obejść coś o czym pisałem wczoraj: udało mi się przywrócić "startx", i ustawić wszystko tak, aby po uruchomieniu otworzyło przeglądarkę na stronie nadawanej przez codesys na fullscreen :) efekt jest taki, że można zrobić proste HMI na wyjściu HDMI maliny. Zna ktoś jakieś płytki na I2c z wejściami i wyjściami? Chcę zrobić tak, aby wejścia i wyjścia były na 24VDC
@To_ja_moze_pozamiatam: muszę nabyć taki ekran, początkowo tego własnie chciałem od tego projektu, zanim zauważyłem, że mogę sterować GPIO za pomocą języków PLC :) jak tylko sobie zakupie jakiś ekranik to opiszę jak się zachowuje, aczkolwiek sądze, że nie będzie problemu
udało mi się w pewien sposób obejść coś o czym pisałem wczoraj: udało mi się przywrócić "startx", i ustawić wszystko tak, aby po uruchomieniu otworzyło przeglądarkę na stronie nadawanej przez codesys na fullscreen :) efekt jest taki, że można zrobić proste HMI na wyjściu HDMI maliny. Zna ktoś jakieś płytki na I2c z wejściami i wyjściami? Chcę zrobić tak, aby wejścia i wyjścia były na 24VDC
Z dotykowym ekranem byłby cacuś...