Wpis z mikrobloga

W zime jechałem na letnich i mi sie samochód poślizgnął na lodówce na drodze i zamiast skręcić walnąłem kołem w krawężnik, odgieła się troche felga no ale nic, zaczeły sie problemy z biciem kierownicy na lewo i prawo podczas jazdy i bardziej przy hamowaniu. Przez zime wymieniłem łożysko bo sie zaczeły problemy i z nim no i oddałem felge do odgięcia. Teraz niedawno jak zakładałem letnie opony to kółko zostało wyważone dobrze i oddałem tarcze hamulcowe na przetoczenie że to niby od nich jest to bicie kierownicy, tarcze po przetoczeniu założone i podczas jazdy nie bije jak samochód jest na biegu ale jak zrzuce na luz albo hamuje to nadal jest dość duże bicie na kierownicy, ( przy hamowaniu bardzo ) co sie mogło tam zepsuć jeszcze? mogła się zgiąć półoś? Czy jakby się półoś zgieła to bicie chyba było by cały czas a nie tylko podczas hamowania czy jazdy na luzie? #audi #mechanikasamochodowa
  • 7
@v00: To od felgi może być bicie takie? podczas jazdy go nie ma tylko na luzie jak sie toczy czy przy hamowaniu, felga by chyba biła cały czas
@Wextor: mialem taki przypadek po toczeniu tarcz w vw. Nie wiedzialem co to jest. Odkrecilem kolo i sprawdzilem czy tam wszystko si. Wszystko bylo si. Zalozylem i juz nie biło. Co sie stalo nie wiem. ( kolo prawe przód)