@deroo: Nie, to nie była manipulacja, bo tak jak Ci napisałem, w moim przekonaniu mimo wszystko wciąż uważam, że jedyną wolnością jaka istnieje jest wolność od czegoś.
@deroo: A tak ciekawy jestem swoją drogą skoro tak piszesz, bo chciałbym być bardziej świadom itp w końcu warto wiedzieć więcej. Dlaczego uważasz, że istnieje wolność do czegoś, a nie prawo do czegoś? W końcu zwrot, że się ma prawo do czegoś przy samej już wymowie brzmi bardziej poprawnie. Masz może linki jakieś tłumaczące to? Po prostu chciałbym poznać twoją opinię na ten temat :)
Fakt, przyznaje, że popełniłem błąd nie wspominając o "wolności do" w moim pierwszym komentarzu tutaj. Tutaj jest link jednak, który pokazuje różne odmiany postrzegania wolności przez różne środowiska i ludzi: https://pl.wikipedia.org/wiki/Wolno%C5%9B%C4%87_negatywna Wiesz pewnie jakimi poglądami się kierowałem pisząc o tym, że według mnie istnieje tylko wolność negatywna. Dlatego myślę, że w tej kwestii nie dojdziemy prawdopodobnie do zgody, ponieważ zawsze jedni będą twierdzić, że wolność do istnieje, a inni, że nie istnieje.
@mikolaj5748: Zaraz zaraz, czy sugerujesz, że każde małżeństwo w "nagrodę" za to, że dostało możliwość sformalizowania swojego związku, ma z tegoż związku posiadać dzieci?
@mikolaj5748: Twoja percepcja świata jest na poziomie wczesnej podstawówki, gdy dziecko uczy się, że jest dobro i zło i widzi na świecie tylko te dwie wartości i tylko do tych dwóch wartości jest w stanie przypisywać zaobserwowane zjawiska. Świat nie jest czarno-biały. Nie da się opisać dwóch skrajnych społeczno-gospodarczych stanowisk za pomocą kilku porównań które są z dupy.
Nie pozdrawiam bezmózgów którzy osobie z ukraińskimi blachami wybazgrali samochód i przebili opony na jednym z podkrakowskich Taurusow, można nie lubić Ukraińców ale trzeba na prawdę mieć gówno zamiast mózgu by robić takie rzeczy losowej osobie której się nawet nie zna
Prawica dba o WSZYSTKICH, bądź większość obywateli, a Lewica - tylko o mniejszości (np. homoseksualną)
Prawica: Zarobki zależą od pracy, Lewica: Trzeba dać pieniądze bezrobotnym (bo tacy biedni)
Prawica: Dbanie o historię i tradycję, Lewica: "Polskie obozy śmierci", wibratory, tęczowe flagi, ogólne zboczenie
Prawica: Wolność i sprawiedliwość, Lewica: Wyrównywanie przez zabieranie, odbieranie praw, regulacje i upaństwawianie
Prawica: Wolność słowa i wyznania, Lewica: Wirus poprawności politycznej i obrażanie wszelkich religii (a najmniej islamu)
#niepopularnaopinia #4konserwy #lgbt #neuropa trochę #boldupy ale #takaprawda
Czyli chwilę wcześniej pisząc, cytuję:
to była zwykła, świadoma manipulacja, tak?
Nie mam więcej pytań ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Typowe u ludzi ze stałą przynależnością polityczną. Jeśli fakty nie pasują do teorii, to tym gorzej dla faktów.
To co lepiej brzmi nie ma znaczenia. To językowa kalka od 'freedom from' i 'freedom to', nic więcej.
trol w sam raz na gorące.( ͡€ ͜ʖ ͡€)
Albo jesteś słabym trollem, albo po prostu zebrało ci się na przemyślenia w wakacje.
@mikolaj5748: A, i wolność nie polega na ustanawianiu praw na podstawie książki która jest podstawą wiary rządzących.