Wpis z mikrobloga

w netii ledwo mi telefon łapał sieć w krańcu mieszkania, a UPC sąsiadów owszem

@SScherzo: obstawiam że miałaś Netia Spota. Faktycznie, takie małe gówno, ale tutaj wystarczyło zadzwonić na infolinię - zmienialiśmy zawsze zdalnie parę ustawień routera i zasięg polepszał się o jakieś 25-40%. Zawsze coś.

Co nie zmienia faktu że faktycznie sieć ADSL w netii to gówno, a powiększania zasięgu na miedzi jakoś nie widać.
: poza tym nie mów, ze wystarczy zadzwonić na infolinie, bo Technicolora MIESIĄC załatwialiśmy zeby nam to w wypieli, a w końcu pol miesiąca domowego nie mieliśmy bo nam odcięli tak po prostu. gowno nie firma.

@SScherzo: racja, zgadzam się. Nie bronię firmy, bo dużo takich sytuacji widziałem ;) Większość technicznych ma #!$%@? :)
@Wyemancypowany_Prestidigitator: mi ciagle co innego mówili, jeden to nawet mnie obrażał ze zly wybór z rezygnacja z Tschnicolora bo to najlepszy modem, mowie gościowi ze jak najlepszy jak u nas jest pol mega do cholery, to tez zeby skupić drugi xD ja mowie ze nie bede kupowała na własna rękę drugiego routera bo to generuje dodatkowe koszty, jak oni nie mogą dać routera który ma zasięg na mieszkanie 60m2 to #!$%@?
@SScherzo: A to może przekombinowali coś z łączami, ja mam normalną skrętkę, w piwnicy switcha. Łącze tzw. bezlimitowe, praktycznie zawsze wyciąga ile fabryka dała. Ale u mnie Netia po jakimś czasie przestała sprzedawać nowe przyłącza, czyli zadbali jednak o to, żeby nie przeciążyć sieci.