Aktywne Wpisy
![BurzaGrzybStrusJaja](https://wykop.pl/cdn/c3397992/BurzaGrzybStrusJaja_uWBPB9NqCh,q60.jpg)
BurzaGrzybStrusJaja +1400
Znalezisko o zawiadomieniu CBA w sprawie dopłat do kredytów usunięte z wykopu!
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
![BurzaGrzybStrusJaja - Znalezisko o zawiadomieniu CBA w sprawie dopłat do kredytów usu...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/f9b192a769212e2460b5ddbd310ecb6a839e8c691d509215f13683de3a5061d3,w150.jpg?author=BurzaGrzybStrusJaja&auth=3079de1469eecc5979027b6241ea0156)
źródło: spadlozrowerka
Pobierz![prawiczek92](https://wykop.pl/cdn/c0834752/4516f20a7a52b74f68369add80b031484504e5b23665988ceb07896ef371c454,q60.jpg)
prawiczek92 +60
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Przepisy też przetestowaliśmy na wszelkie możliwe sposoby, więc minimum 3 kg ciężsi wrzucamy najprostszy, gdyby ktoś chciał się zacząć uczyć razem z nami:
SER KORYCIŃSKI
Składniki:
- 3 l mleka niepasteryzowanego najlepiej prosto od krowy
- Chlorek wapnia Browin (20-30 g/100 l mleka)
- Podpuszczka mikrobiologiczna Browin (1g/100 l)
Sposób wykonania:
1.Do podgrzanego do 30 °C mleka dodaj odpowiednią ilość chlorku wapnia, wcześniej rozpuszczonego w niewielkiej ilości przegotowanej wody. Wymieszaj i pozostaw na 10 minut.
2.Następnie podgrzej mleko do temp. 37-38 °C i dodaj odpowiednią ilość podpuszczki, wcześniej rozpuszczonej w 50 ml wody o temp. 37-38 °C. Dokładnie wymieszaj. Zatrzymaj mieszanie i odczekaj 50-70 min w celu wytworzenia zwartego skrzepu.
3.Wytworzony skrzep pokrój w kostkę o boku ok. 1-1,5 cm. Wytworzone ziarno delikatnie wymieszaj i po ok. 5 minutach przełóż łyżką cedzakową do foremki wyłożonej chustą serowarską. Pozostaw na ok 30 min. w celu odcieku.
4.Następie ser dociśnij ciężarkiem lub wykorzystaj w tym celu praskę do sera. Po 1 godzinie prasowania odwróć ser i znowu obciąż lub dociśnij na prasce do sera.
5.Ser można włożyć do solanki na kilka godzin lub jeść świeży z ziołami lub na słodko.
#browin #chwalesie #serowarstwo #gotujzwykopem
źródło: comment_CteUiZgmY28fPwpH9C0TldAy70hkiu1r.jpg
Pobierz