Nie ogarniam, czemu wielu kierowców wjeżdżając na pas do skrętu w lewo, mimo, że na tym pasie do skrętu jest jeszcze dużo miejsca, to zaczynają hamować będąc jeszcze na pasie jadącym na wprost (czyli hamują tam gdzie na rysunku jest "1") :( Takie hamowanie na pasie jadącym na wprost zaburza płynność ruchu na tym pasie. Osobiście, kiedy na pasie do skrętu w lewo mam jeszcze wystarczająco miejsca, to zwalniam (przyhamowuję) dopiero po zajęciu pasa do skrętu (na rysunku - miejsce oznaczone jako "2"). Dzięki temu, ci jadący na wprost (co jechali za mną), nie muszą przyhamowywać.
@Adaslaw: mnie tam #!$%@? jak trzeba kolesia z lewego pasa prawym wyprzedzać bo sobie drapie sie pod dupie i ogląda doktor House na ekranie tableta wciśniętego w miejsce radia w swoim passacie 1.9 TDI od niemca nówka płakał jak sprzedawał
kupiłem sobie aż naklejke i demonstruje swój bunt:
Takie hamowanie na pasie jadącym na wprost zaburza płynność ruchu na tym pasie.
Osobiście, kiedy na pasie do skrętu w lewo mam jeszcze wystarczająco miejsca, to zwalniam (przyhamowuję) dopiero po zajęciu pasa do skrętu (na rysunku - miejsce oznaczone jako "2"). Dzięki temu, ci jadący na wprost (co jechali za mną), nie muszą przyhamowywać.
#gorzkiezale #ruchdrogowy #kierowcy
kupiłem sobie aż naklejke i demonstruje swój bunt:
addagio.pl/lewy-pas-to-nie-kolko-rozancowe-naklejka-smycz-i5414835667.html