Aktywne Wpisy
Mc_Gnoyek +1831
Mirki, proszę was o pomoc.
Dziś, dosłownie półtorej godziny temu w parku jakiś człowiek podszedł do mnie i spryskał mnie ORAZ MOJE 5 MIESIĘCZNE DZIECKO gazem pieprzowym.
Akcja miała miejsce w parku na Kurdwanowie w Krakowie, ok. godz. 18:45.
Nie wiem tak naprawdę co zaszło, nie wiem czemu, nie umiem tego przetworzyć.
Monitoringu prawdopodobnie brak, policja kazała jechać na komisariat zgłosić, jeśli mi się chce.
Synek został zabrany karetką do szpitala ale
Dziś, dosłownie półtorej godziny temu w parku jakiś człowiek podszedł do mnie i spryskał mnie ORAZ MOJE 5 MIESIĘCZNE DZIECKO gazem pieprzowym.
Akcja miała miejsce w parku na Kurdwanowie w Krakowie, ok. godz. 18:45.
Nie wiem tak naprawdę co zaszło, nie wiem czemu, nie umiem tego przetworzyć.
Monitoringu prawdopodobnie brak, policja kazała jechać na komisariat zgłosić, jeśli mi się chce.
Synek został zabrany karetką do szpitala ale
girldoma +426
Bardzo mądry komentarz napisany przez Johanna Haase:
#rower #takaprawda #motoryzacja #samochody #bezpieczenstwo #wypadek
brak mi słów
@Lm_Niebieski: brak słów? dlaczego? Że dla rowerzysty powinno być ważniejsze własne bezpieczeństwo od wygody kierowcy który siedzi wygodnie w stalowej puszcze i raczej krzywda mu się nie stanie jak na chwilę zwolni?
1. ścieżki to są w lesie, być może chodziło ci o "infrastrukturę rowerową" w postaci np. dróg dla rowerów albo pasów rowerowych?
2. Nie blokować, tylko jechać tak by być bezpiecznym. Mam poświęcać swoje życie tylko dlatego, żeby ktoś nie zwolnił na 10 sekund?
odniosę się tylko do najśmieszniejszego fragmentu
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@grecki: Mam blokować ruch całego mostu w jedną stronę, tylko dlatego, że świętej krowie nie zbudowali ścieżki? 1-2 razy w tygodniu przejeżdżam tym mostem i nic mi się nie dzieje. Zawsze można przeprowadzić rower po chodniku obok, most ma tylko ~400m.
@Lm_Niebieski: Zawsze można chwilę pojechać prędkością rowerzysty, most ma tylko ~400m.
Rowerzysta jadący 18 km/h przejedzie ten odcinek w 80 sekund (jadący 24 km/h - 60 sekund).
Kierowca jadący ~50 km/h pokona ten odcinek w 30 sekund.
Dla 30 sekund (przez które i tak później kierowca często w mieście stoi na czerwonym) rowerzysta ma ryzykować swoje zdrowie i życie?
@lewactwo: jeden rabin powie, że to 30 sekund, drugi powie, że to dwukrotne wydłużenie czasu przejazdu