Wpis z mikrobloga

Wszyscy tu na mirko jadą po PO i piszą że #korwin czy #pis super. Jak ja to wiedzę: za rządów platformy zacząłem zarabiać konkretne pieniądze dzięki dotacjom z UE, miałem możliwość wyjazdu zagranicę żeby zarobić pieniądze na start. Moja kuzynka która żyła w biedzie dostaje co roku z pomocy socjalnej węgiel i większy zasiłek na dzieci. Prawda jest taka że platforma obywatelska popchnęła nas naprzód w stronę europy. Nie widać już takiej dyskryminacji mniejszości, mówi się nawet o zalegalizowaniu związków homoseksualnych i lepszych możliwościach dla rozwoju obcych kultur. PiS to zaścianek i blokada w rozwoju wielokulturowej nowoczesnej Polski.
#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #takaprawda
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dozownik_celkowy: prawda jest taka, ze Ci co sa biedni i im nie wychodzi w zyciu beda narzekac i zrzucac wine na wszystko (nie tylko na rzad), a Ci co im sie powodzi beda sie cieszyc i chwalic tym. Problem tkwi w dysproporcji biedoty nad bogaczami, dlatego nasz narod jest taki smutny, ponury i narzekajacy. Na zachodzie jest troche inaczej, proporcje sie wyrownuja i ludzie jakby bardziej przyjemni dla siebie.
  • Odpowiedz
@dozownik_celkowy: a połowa mojej rodziny i znajomych zdecydowała się na emigrację, bo nie miała za co żyć, albo żyła na bardzo niskim poziomie. Legalizacja małżeństw homo, aborcje - to kwestie drugorzędne. Jak masz kasę, to wszystko idzie załatwić :) Nie popieram ani PiSu ani PO, ale z dwojga złego lepsze te tradycje chrześcijańskie i promowanie zdrowych wartości.
  • Odpowiedz
@dozownik_celkowy: za rządów PO mój pracodawca stracił część dochodów - wszystko dzięki kretyńskim przepisom i równie idiotycznym podatkom - trzeba bowiem ukarać uczciwie pracującego człowieka a menelom czy innym cyganom, czeczenom albo ukraińskim psom należy dawać wszystko od stypendiów przez datki na żarcie aż po mieszkania. Lepiej dofinansować ukraińskie bydło niż rodzimą gospodarkę, lepiej wspierać banderowskie #!$%@? niż je potępiać bo to takie trendy wybaczać zbrodnie popełnione na swoich rodakach.

Jeśli zaś chodzi o dotacje to przypominam, że są to nasze pieniądze a nie europejskie - zostały tylko przeflancowane i są nazywane w taki a nie inny sposób podczas gdy są to środki z naszych podatków! Unia Europejska jako taka pieniędzy nie ma więc po co pieprzysz, że UE coś zawdzięczasz? Mało tego! Ileż to razy czytałem o wałkach na dotacje - portale dla bezdomnych czy inne absurdalne pomysły. To jeszcze nic, bo przez elokwencję polityków z PO, Polska musi płacić kary za nieodpowiednie zarządzanie dotacjami.

Mój kuzyn pochodzi z biednej, ale uczciwej rodziny. Ciężko się uczył przez wiele lat, skończył studia (Uniwersytet Przyrodniczy, Biologia) a w między czasie pracował - imał się różnych prac, byleby zarobić. Zapieprzał dzień i noc jak jakiś nadczłowiek aby tylko odciążyć rodziców. Z uczelni dostawał jakieś żałosne stypendium (bo nie łapał się na limity jakieś), ale jakoś sobie radził. Po ukończeniu studiów szukał pracy - nie w zawodzie, byleby dał sobie w niej radę. Jak myślisz, udało mu się? Gówno! Wyjechał do Wielkiej Brytanii gdzie po 3 tygodniach znalazł dobrze płatną pracę i ani mu się śni wracać do Polski, gdzie jego rodzina dostaje śmieszne grosze na utrzymanie podczas gdy sąsiedzi - nałogowe menele, dostają 2x więcej. Oto jest państwo socjalne Platformy
  • Odpowiedz
@fsciekuy: chciało Ci się tyle pisać? ( ͡º ͜ʖ͡º)
PS tak dałeś się ztrollować ale nie miej sobie tego za złe, też bym się wkurzył jak bym takie coś przeczytał ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz