Mirki, mam znajomą, która pracuję w hostelu w Krakowie. Zajmuję się tam wszystkim od obsługi portali rezerwacyjnych, przez recepcjonistkę po sprzątanie pokoi. Pracuje średnio po 10-14 godzin zależnie od przyjazdów ludzi. Dostaje za to 7zl na rękę na śmieciówce. Czy to jest normalna stawka za taką pracę? Szkoda mi dziewczyny, znam ją trochę i jest bardzo sumienna i pracowita do tego nie brzydka, wydaje mi się, że ktoś to może wykorzystywać. Może ma ktoś jakieś namiary na prawilną pracę dla dziewczyny w Krakowie ?
@rajkes: też tak pracowałam i to było najgorsze co mogło być raz nawet zajęłam się tym, że jak właściciele wyjechali na wakacje to ja miałam telefon rpzez dwa tygodnie rpzy sobie i musiałam być dostępna 24 h, dostałam za to dodatkowe 100 zł po czym zadzwoniła do mnie po dwóch dniach i powiedziała, że żałuje, że mi dała to 100 zł bo w jednym pokoju znalazła na szafce odbitą szklankę.
@Turbator: @uchatek: Mówi, że cały czas szuka czegoś innego ale, nawet nie ma za bardzo kiedy wysyłać CV. Zmieniła by pracę nawet od jutra jak by było coś lepszego. Ulotki i kelnerka odpadają.
@rajkes: Trzymam kciuki za koleżankę, ponieważ rzeczywiście stawka godna pożałowania (choć, znam nie jeden przypadek - 5.50 zł/h), tak jednak jestem sceptycznie nastawiony, do osób które mówią, jak bardzo im źle, a nie robią nic by sytuację zmienić. I szczególnie jeśli słyszę wtedy, że "coś odpada". To widocznie nie jest źle, skoro kelnerka odpada. To, że nie ma kiedy wysłać CV, również pozostawię bez komentarza, bo śmiechu warte.
@orginal: lic. zarządzanie, mgr. turystyka i rekreacja. Pracowała w galerii handlowej jako sprzedawca przez pół roku, dorywczo w kancelarii prawnej, teraz w tym hostelu tylko.
@rajkes: jak zna języki, chociaż ten angielski (turystyka i rekreacja skończona, hę?), to niech śle CV po outsourcingowych korpach, od cholery ich w Krakowie przecież
#rosja #wojna #ukraina Ale trzeba przyznać to, że nawet jak Rosją przegra ta wojnę, w co szczerze wątpię, to i tak prawdę mówiąc walczyła przeciwko całemu Arsenalowi NATO, a nie tylko jednemu krajowi ukrainie, co potwierdza tezę o tym, że jednak jest jedną z silniejszych armii świata..
#praca #krakow #pracbaza #nocnazmiana #pytanie